Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Még mindig van fiktív számla

Az adóhatósági ellenőrzések során feltárt jogszabálysértések között a valótlan tartalmú, úgynevezett fiktív bizonylatok alapján történő áfalevonás előkelő helyet foglal el – közölte az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága.
Az adóhatósági ellenőrzések során feltárt jogszabálysértések között a valótlan tartalmú, úgynevezett fiktív bizonylatok alapján történő áfalevonás előkelő helyet foglal el – közölte az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága. Fiktívnek azok a bizonylatok tekinthetők, amelyek a rendelkezésre álló tények alapján tartalmilag hiányosak, valamely adatuk nem a ténylegesen megtörtént gazdasági esemény paramétereit tükrözi.

Az ellenőrzések során az adóhatóság változatlanul találkozik fiktív számlákkal, bár ezek jellege az évek során változott és így felderítésük is folyamatosan új módszerek kidolgozását igényli. Ez történt egy társaság adóvizsgálata során is, amely olyan terméket vásárolt meg, ami a beszerzését megelőző rövid időszakban többször volt adásvételek tárgya. Az ellenőrzést kiterjesztették a láncolatban részt vevő valamennyi vállalkozásra és a vizsgált adózó adólevonási jogát nem ismerték el.

Mivel a társaság által befogadott számla adattartalma nem volt a jogszabályi előírásoknak megfelelően hiteles, megbízható, ezért az általa visszaigényelt hárommillió forint adó kiutalását megtagadták, továbbá ezen összeg után a kft.-t a törvény előírása értelmében 50 százalékos adóbírság megfizetésére kötelezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhatos osztály a sándorfalvi iskolából

Ötven évvel ezelőtt voltak tizennégy évesek a sándorfalvi iskola végzős nyolcadikosai. Az 1956-os… Tovább olvasom