Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Még mindig veszteség a Picknél

Tekintélyes veszteséggel zárta a Pick Szeged Rt. az idei első félévet – tette közzé a társaság tegnap a Magyar Tőkepiacban.
A Pick Szeged Rt. 2005 első félévét közel 1,9 milliárd forint konszolidált adózás előtti veszteséggel zárta. A Pick-csoport nettó árbevétele az idén 13,5 milliárd forintra csökkent a 2004 első félévi 20 és fél milliárdról. Mint ismeretes, a társaság tulajdonosi szerkezetében az idén jelentős változások történtek, a korábbi főtulajdonos Arago Holding megvált a részesedésétől.

A Pickben jelenleg 31,21 százalékos tulajdoni és 32,17 százalékos szavazati hányada van a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Délhús Rt.-nek, a többi részvényen két magánszemély, Brazsák József és Csarodai János osztozik. A magánszemélyek tulajdonszerzésével kapcsolatban azonban a felügyelet vizsgálatot indított, majd július 18-i határozatában felfüggesztette a tulajdonosi jogaikat, és kötelezte őket részesedésük értékesítésére. A felügyelet ugyancsak júliusban jóváhagyta a Délhús Rt. nyilvános vételi ajánlatát a Pick Szeged részvényeire. A vételi árfolyam 1046 forint részvényenként.

A Pick Rt. jegyzett tőkéje 3,268 milliárd forint, saját tőkéje 6,045 milliárd forint volt a félév végén. A társaság mérlegében 5,5 milliárd forint negatív eredménytartalék szerepel. A Pick tavalyi éves vesztesége 5 milliárd forint volt, ehhez képest az idei első féléves veszteség már kisebb. Kovács László elnök-vezérigazgató nyilatkozataiban a mínuszok lefaragását ígérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött adatok

Harminc családnak biztosít pályázat útján bérlakást a szegedi önkormányzat. A bérlőket szigorúan… Tovább olvasom