Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Még most sem tudni, mikor nyit ki a Hági

Több hónapos csúszás után Szegeden a Kelemen utcában kívülről megújult a Hági étterem és a tömbhöz tartozó több lakás. A rekonstrukció a Nádor utca felől kényszertatarozással folytatódik. A költségeket a lakóknak kell állni. Továbbra is csak találgatni lehet, hogy a patinás Hági mikor nyit ki.
Kívülről már megújult a Hági étterem. Fotó: Segesvári Csaba
Több hónapos csúszással, de elkészült Szegeden a Kelemen utca 3. szám alatti épülettömb külső homlokzatának felújítása. Kívülről megújult az évek óta zárva tartó Hági étterem, a Brnói étterem és a társasházhoz tartózó több lakás és garázs is. A rekonstrukció kezdete évekig húzódott és az önkormányzat már elrendelte a kényszertatarozást, amit végül visszavont, mert a lakóközösség megegyezett a Cseh és Társa Építőipari Kft.-vel a kivitelezésről.

A cég ügyvezető igazgatója, Cseh László elmondta: a csúszás oka, hogy pótmunkákat kellett elrendelni. Több vakolatot kellett leverni és a Tisza tavaszi áradásai miatt a pincéből nem lehetett szivattyúzni a vizet, ami hátráltatta a munkát. A cégvezető – üzleti titokra hivatkozva – nem árulta el, hogy a homlokzat felújítása mennyibe került. A kérdést feltettük a társasház közös képviselőjének, Keller Péternek, aki viszont nem kívánt nyilatkozni.

Ígéret

Török Zoltán már sokadszor nem válaszol, amikor a Hágiról kérdezzük. Pedig a városlakókat érdekli, hogy mikor látogathatják újra a valamikor közkedvelt Hágit. Török Zoltán egyszer azt ígérte, akkor nyitja ki az éttermet, ha az autópályát megépítik Szegedig. A sztrádát tavaly év végén átadták, az étterem viszont továbbra is zárva tart.

Az épületegyüttes felújítása ezzel még nem fejeződött be, hiszen a Nádor utcai belső részt is rendbe kell hozni. A Cseh és Társa Építőipari Kft. tavasszal erre is adott árajánlatot a lakóközösségnek, de hónapokig semmi nem történt. Ezért az önkormányzat a Nádor utcai részre elrendelte a kényszertatarozást és közbeszerzést írt ki. A munkára csak a már említett cég jelentkezett, így ők végezhetik a felújítást. Az állványzat már áll, a munkák is megkezdődtek, mellyel az önkormányzat által megszabott határidőre, szeptember 25-ére kell elkészülni. A beruházás bruttó 22 millió 800 ezer forintba kerül, amit az önkormányzat a lakókkal fizettet majd meg.

Szerettük volna megkérdezni a Hági étterem tulajdonosát, az Imosoft Kft. ügyvezetőjét Török Zoltánt is, hogy mikor nyitja meg az 1999-ben 67 millió forintért megvásárolt egykori patinás éttermet. Választ nem kaptunk, munkahelyén, a szegedi Mozaik Kiadónál ugyanis azt közölték, hogy két hétig szabadságon van. Igaz egy másik telefonhívásunkkor egyik munkatársa azt mondta, hogy bent van, csak pillanatnyilag nem ér rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt kormányfő a közhangulatról

Kampánykörútján tegnap Szegedre és Hódmezővásárhelyre látogatott Orbán Viktor. A Fidesz-MPSZ elnöke… Tovább olvasom