Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Még nem fizetett a kotyvalékgyáros

Négy év alatt 25 millió forintra büntette meg az élelmiszer-ellenőrző hatóság a szegedi Takó Gusztávot az öttömösi és a sándorfalvi illegális savanyító üzeméért. Eddig nem fizetett.
Egy évvel ezelőtt számoltunk be: harmadszor bukott le a szegedi Takó Gusztáv illegális savanyító üzeme Öttömösön. Először 2005 végén kapta rajta az élelmiszer-ellenőrző hatóság, hogy mindenféle engedély nélkül kotyvaszt, csomagol, és ad el befőttet, savanyúságot. Akkor 93 tonna élelmiszerszemetet foglaltak le nála. A 2006-os őszi szezonban a vállalkozó bővített, ám ugyancsak szabálytalanul. Öttömösön és Sándorfalván is rajta vesztett az illegális savanyító üzemein, összesen 140 tonnával. A három alkalommal egy-egy millió forintra büntették.

Tavaly ilyenkor harmadszor is megfogták gusztustalan „ételeivel" a szegedi férfit, amelyekből – kiderült – a felesége vezetésével bejegyzett Arany Delikát Kft. hét távolabbi megye közintézményeibe szállított romlott lecsót, csalamádét. Tavaly még az öttömösi telepen állt a korábbi években lefoglalt kotyvalék, mert nem volt jogerős ítélet, emiatt a hatóság nem rendelhette el a megsemmisítését. A vállalkozó ugyanis minden szakhatósági döntést megfellebbezett. Tavaly kapta a negyedik bírságot. Az összesen 17 tonna illegális befőttért és savanyúságért az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság 5,4 millió forintos bírságot rótt ki. Időközben a korábbi büntetések jogerőre emelkedtek, az élelmiszer-ellenőrök elrendelték a többéves „anyag" megsemmisítését. Több hétig dolgoztak a rengeteg raklapnyi ötliteres üveg kiürítésével. Ennek és az elszállításnak a 16,5 millió forintos költségét ugyancsak kiszámlázták az Arany Delikát Kft.-nek.

– Eddig egyetlen fillért sem fizetett az Arany Delikát. A tavalyi büntetést és költséget is vitatja, mondván, eladta az áruját egy másik cégnek – tájékoztatott Szigeti Sándor, a megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóság igazgatója. – Úgy látjuk, hogy az a szerződés semmis, hiszen mindkettőben a vállalkozó felesége az ügyvezető. Közben az Arany Delikát Kft. ellen felszámolási eljárás indult. A költségeinket ennek ellenére behajthatnánk, mert az Öttömösön bezárt telepen bent állnak a vállalkozó gépei. A kérdés már csak az, hogy mikor ér odáig az eljárás, hogy a pénzhez is hozzájutunk. A telepet ellenőriztük nemrégiben, illegális tevékenységnek nem láttuk nyomát.

Kerestük Takó Gusztávot, az általunk ismert telefonszámán fax sípolt.

Olvasóink írták

 • 6. varadipal 2009. szeptember 09. 10:18
  „El kell zavarni a bírság kiszabó hatóság menedzsmentjét, ha nem ismerik a végrehajtásról szóló rendelkezéseket.
  Már rég zárolni kellett volna a teljes vagyont, végrehajtahatóságot biztosító intézkedésként, megelőzve a fedezetelvonás lehetőségét. Ha ezt nem tették meg, akkor korrupció gyanújával eljárást kell ellenük indítani.
  Jellemző tesze-toszaság az egész jelenlegi magyar közigazgatásra, mert a szakembereket sikeresen elüldözték.”
 • 5. IVY 2009. szeptember 09. 08:33
  „4.
  Naná! Kis más?”
 • 4. Titanilla 2009. szeptember 08. 19:36
  „Bizony ez a szomoru, hogy ilyet megtehet. Biztosan jól fekszik valahol, valamelyikfejes kezeis benne van ha ezt megteheti. Próbálnék meg én, vagy más földi halandó nem megfizetni valamit amit kirónak,hű de nagy cirkusz lenne. Én egy alkalommal/több éve már/ ezer ft alatti összeget, -mivel jogtalannakvéltem- nem fizettem be a TB-nek, hát hanem vigyázok, még talán meg is vertek volna. Kilátásba helyzték, hogy foglalni jönnek, mondtam oké, csak jelezzék előre, mert akkor oda hivok néhány sajtó orgánumot is. Nem foglaltak, /nem is tudom ilyen piti összegért mit foglaltak volna le?/ viszon megvárták mig nyugdijas leszek és levonták a nyugdijamból. Mind a 675 ft-ot. Ugy ám! Mert a szabál, az szabál. Tudnám a milliárdos tartozásokat honnanvonják le? Ja, azt is mi fizetjü meg.”
 • 3. IVY 2009. szeptember 08. 13:40
  „Persze, hogy nem perkált még....!
  Hónapok óta Floridában tengeti kicsinykis életét.”
 • 2. KolomparBeyonce 2009. szeptember 08. 12:14
  „Vattatyuk!”
 • 1. szatyi 2009. szeptember 08. 10:38
  „Na, most fitogtassa a "hatóság" az erejét, ne a csóró magánemberrel szemben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heroincsempészek és gumiszurkálók

Békés határforgalom és pattanásig feszült indulatok váltogatták egymást ezen a nyáron hazánk legnagyobb balkáni határkapujában, Röszkén. Tovább olvasom