Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Még nincs döntés a 47-esről

Még nem dőlt el, jut-e pénz a következő év költségvetésében a 47-es főút négysávúsítására, de valószínű, hogy jut, sikerre vezet a lobbi – mondják az MSZP-s képviselők. Hódmezővásárhelyen viszont attól tartanak, megint kimarad ez a beruházás a tervekből.
Lázár János polgármester azt mondta a vásárhelyi közgyűlésen, hogy információi szerint mégsem lesz pénz a jövő évi költségvetésben a 47-es út négynyomúsítására. Erre többek között Gyurcsány Ferenc nyilatkozatából következtetett: a miniszterelnök Makón a promenad.hu-nak nyilatkozva más útépítéseket fontosabbnak nevezett a 47-esnél. Lázár azt kérte, mindenki, aki tud, segítsen, hogy mégis jusson pénz a beruházásra.

A 47-es a megyei közgyűlés korábbi ülésén is téma volt, a képviselők egyhangúan fogadták el azt a fölterjesztést, amely a miniszterelnöknek szólt, s azt kérte, szerepeljen a jövő évi költségvetésben a 47-es. Ádók János, a megyei közgyűlés konzervatív frakciójának vásárhelyi tagja azt mondja, neki azóta nincsenek információi a kérés sorsáról, de Vásárhelyen nem csak a politikusok tartanak attól, hogy megint elfelejtődik e fontos probléma megoldása.

A megyei közgyűlésnek is, s az országgyűlés pénzügyi-költségvetési bizottságának is tagja a makói Gazdag János. A szocialista országgyűlési képviselő tudomása szerint a 47-es négynyomúsításának költsége igenis be fog kerülni a költségvetésbe, a közlekedési minisztérium pénzei közé.

Ezt az információt erősítette meg a Csongrád megyei útépítésekkel foglalkozó Géczi József Alajos is. A képviselő azt mondta, ígéretükhöz híven lobbiznak azért, hogy erre legyen pénz, s még van két hét a részletes vitáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró lett Balogh Elemér

Megválasztotta az Alkotmánybíróság tagjának tegnap az országgyűlés Balogh Elemért, a Fidesz… Tovább olvasom