Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Megalázónak tartják az elszámoltatást

Csongrád megye - Felháborodtak a Csongrád megyei nevelőszülők, mert egy új szabály miatt tételesen el kell számolniuk a nevelt gyerekek étkezési térítési díjával és ruhapénzével.
Délmagyarország / Délvilág hírek A Délmagyarország és Délvilág szerdai számában megszólalnak az érintettek és a gyermekvédelmi szakszolgálat megyei vezetője is. Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 13. paprikáskrumpli 2011. április 05. 19:50
  „rám célozgatsz?
  na akkor képzeld sem buta nem vagyok, és még azt sem lehet mondani h e téren tudatlan lennék
  10 éves korom óta vagyok az állami gondozott rendszerben, tudom mennyit kapott a nevelőszülő utánam, azt is tudom h rám mennyit költöttek, mindamellett hogy kollégiumban laktam ahol ingyen volt a kajám is :)
  nekem elhiheted h havi 30ezret simán zsebre tett, ahelyett h rám költötte volna :)

  szóval a célozgatások helyett javaslom hogy gondold meg milyen lehet állami gondozottnak lenni, és azt eszedbe vésni, hogy a gyerek érdeke az első nem a nevelőszülőé

  ps: mielőtt mindenki kiröhög és tudatlannak néz TÉGED előtte tanulj meg helyesen írni, pl a TÁJÉKOZATLAN szót
  aki másokat hülyének néz holott ő még a magyar helyesírást sem ismeri az jobb ha meg se szólal...”
 • 12. valakiki 2011. április 03. 18:04
  „Aki nem tudja, mi a nevelőszülőség, jobb ha nem nyilatkozik, mert könnyen tudatlan, tályékozatlan emberkének nézheti valaki.
  Egyébként bárki kipróbálhatja, meg lehet e gazdagodni ebből a tevékenységből, és utána majd érdemben is nyilatkozhat. Addig viszont csak arról kéne véleményt nyilvánítani, amihez valóban ért is./persze, ha csak ahhozvan esze, hogy sárt dobáljon, azon nem segíthetünk/
  A nevelőszülők áldozatos munkája nem lenézést és becsmérlést érdemel, csak sokan a megismerés és tályékozódás helyett vadabbnál vadabb rémhírekre hagyatkozva ítélik meg azokat az embereket, akik saját ingatlanjukat, nyugalmukat és életük jó részét feláldozva, bagóért gondozzák és szeretetben nevelik fel olyan emberek gyermekeit, akik néha saját hibájukon kívül, de legtöbbször elfogadhatatlan életmódjuk miatt nem képesek saját gyermekeik felnevelésére.”
 • 11. paprikáskrumpli 2011. április 02. 11:44
  „nagyon helyes!!!!!!
  végre megakadályozzák a gyerekek kizsákmányolását!
  mi ebben olyan szörnyű?
  a teszteken meg okos ember könnyen átmegy
  és hány olyan tisztességtelen ember van aki a pénzért veszi magához a gyereket!?”
 • 10. orhidea05 2011. április 01. 14:34
  „Ez már tényleg sok és felháborító, hogy elszámoltatják a nevelőszülőket. Most amikor már legalább 6-7 éve nem emeltek az ellátmányon semmit. Az árak és a megélhetés azóta viszont igencsak megemelkedett. Inkább azokat a nevelőszülőket kellene kiszűrni, akik nem alkalmasak erre a feladatra és esetleg nem a gyerekre költik a pénzt. Igaz akkor mehetnénk tovább is akik a gyermekvédelmi törvénnyel foglalkoznak, már 1997 óta nincs változás a törvényben. Talán nem ártana módosítani....
  Valószínű aki a törvényeket hozza soha nem nevelt gyermeket, és nem tudja hogy mit jelent napi 680 ft-ot, / mert ugyebár naponta minimum ennél "kevesebbet" nem lehet / költeni a gyerek étkezésére. Nevetséges! Nem hogy kevesebbet, hanem a sokszorosát. Mivel gyerekről van szó, ezért megkívánja a csokit is, a gyümölcs meg kell az egészséges fejlődéséhez. Akkor mennyire is jön ki az a 680 Ft ??? Aki tud számolni az megtudja, aki meg nem hát az így járt....
  Egyszer valahol elhangzott egy olyan kijelentés, hogy azért helyezik ki a gyerekeket nevelőszülőkhöz, mert az államnak, így sokkal olcsóbb. Azért??? Nem azért, mert a gyereknek jobb, hogy családban nevelkedik? Hol itt a gyermekvédelem? Talán jobban meg kellene becsülni a nevelőszülőket és nagyobb elismerést adni,/értem ez alatt az anyagi elismerést is/, mert aki befogad a saját családjába idegen gyerekeket és sajátként neveli és szereti őket, annál nagyon dolog nincs.
  "Ha létezik seb vagy trauma, amely hosszú időre velünk marad, akkor az annak a hite vagy annak a felismerése, hogy nem szeretnek bennünket az életünkben legfontosabb emberek, a szüleink."
  "Ha szerető családban nősz fel, humoros, józanul gondolkodó, a világra nyitott szülők mellett, nem szigetelődsz el, hanem egy meleg fészekben érzed magad."”
 • 9. Ronin 2011. április 01. 10:17
  „dodónak írom:
  kedves barátom a segély amiből élsz az is közpénz így kérlek hogy ne a kocsmában verd el, hanem vegyél belőle ruhát számlára, és tételesen számolj is el vele!
  Bánki:
  Te pedig a felvett és eljátékgépezett családi pótlékkal számolj el számlával mert az is közpénz.
  borcsokzsoltnak:
  kedves "emberhelyettes", mert a szememben ember nem lehetsz, férgesnek tartod azt aki más gyerekét neveli akit eldobott az anyja vagy önhibáján kívül vették el tőle mert nem tudta etetni? Csak gratutlálni tudok hozzád. Gondolom a bejelentett miniálbéredből fizeted azt a rengeteg adót amit erre is fordítanak, pedig a feketpénz amit ellopsz a zsebedben lapul.”
 • 8. Mónyusz 2011. március 31. 19:32
  „Egy nevelőszülőnek így is van elég gondja!Miért kell még plusz hülyeséggel traktálni őket!Inkább segíteni kellene őket,mert ezeknek a gyerekeknek sokkal jobb családban felnőni,mint egy gyerekotthonban.Miért mindig azokat kell zaklatni akik segítenek a társadalomban?Aki ezt kitalálta inkább söprögessen a saját háza táján!!!!!!!!”
 • 7. hahaha62 2011. március 31. 14:56
  „A közpénz az közpénz......így helyes !”
 • 6. borcsokzsolt 2011. március 31. 14:06
  „Hajrá fidesz!!!
  Csak így tovább!
  Persze ez csak vicc volt.
  Huljon a férgese.”
 • 5. s3307 2011. március 31. 10:03
  „ezek szerint,ha gyerek kér egy csokit ,vagy netán, tejbe rizst,normán felül akkor bünti jár érte?? Megáll az ember esze,miből akar még pénzt csinálni a FIDESZ??Nem jobb lenne a képviselők lakás díját felül vizsgálni,hisz van olyan képviselő aki 13 házzal rendelkezik,de még jobban nyomon lehet követni,ha figyelmesen olvassuk vagyon nyilatkozataikat,szégyen hogy van képük ilyen támogatást igénybe venni,mikor a fél ország gyermekei éheznek.”
 • 4. deszkás 2011. március 31. 07:58
  „Négyeske! A gyerekgyűlöleted figyelemre méltó.”
 • 3. bánki 2011. március 30. 23:47
  „Szigorú és szoros elszámolás !

  Teljesen normális !

  Végtére a ,,köz" pénzéről van szó.”
 • 2. info 2011. március 30. 17:56
  „a miniszterek ennek az összegnek a többszörösét kapják, mégsem kell elszámolniuk,-egyébként is a gyermekre ettől sokkal többet kell költeni, mint amit kapnak,de azt nem teszi hozzá senki sem”
 • 1. dodó 2011. március 30. 17:46
  „A más pénzével elszámolni bizony megalázó...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc is beszélt a Klauzál téren

Sokkal keményebben, sokkal jobban! – javasolta egy MSZP-szimpatizáns Lendvai Ildikónak szerdán délután a Klauzál téren. Tovább olvasom