Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Megerőszakolták, majd egy kalapáccsal verték halálra Vivient

Megerőszakolták, majd egy kalapáccsal verték halálra Vivient
Szeged, Forráskút - Kegyeleti okokból a nyilvánosság kizárásával kezdték el tárgyalni a forráskúti emberölés ügyét a bíróságon. A most 22 éves B. László egy éve végzett brutális módon a kisgyerekét egyedül nevelő gyerekkori barátnőjével.
Nyilvános lesz az ítélet

– A törvény szerint zárt tárgyalás annak egészére, de egy részére is elrendelhető. Ebben az ügyben a bíróság a teljes tárgyalásra rendelkezett annak zárttá nyilvánításáról. Ezt a bíróság hivatalból, de az ügyész, a vádlott, a védő, a sértett, illetve a tanú indítványára is elrendelheti erkölcsi okból az eljárásban részt vevők vagy minősített adat védelme miatt. A bíróság zárt tárgyalás esetén is nyilvánosan hirdeti ki az ítélet rendelkező részét, de jelen esetben annak indoklását már nem – közölte a Szegedi Törvényszék sajtóosztálya.
Szürke ingben, hozzá hasonló színű, élére vasalt nadrágban és fekete lakkcipőben volt tegnap a forráskúti B. László, amikor rabláncon bevezették a Szegedi Törvényszékre. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és szexuális erőszakkal vádolja.

A 22 éves férfi – ahogy többször megírtuk – a forráskúti, Fő utca 28. szám alatti házában durván, többször bántalmazta, majd megfojtotta a 2 éves kisfiát egyedül nevelő nőt. Vivien holttestét a rendőrök a ház melléképületében, egy disznóólban találták meg a gyilkosság másnapján. Vivien kisfiát és nagymamáját lapunk alapítványa pénzzel és tartós élelmiszerrel támogatta a Délmagyarország–Rotary Adventen tavaly decemberben a Klauzál téren.

A tárgyalóterembe a bírón kívül csak az ügyész, az ügyvéd, a sértett jogi képviselője és a láncon vezetett vádlott léphetett be: az ügyben zárt tárgyalást rendeltek el. B. László ügyvédje lapunk kérdésre azt mondta: kegyeleti és erkölcsi okokból a védelem és a bíróság is indítványozta a nyilvánosság teljes kizárását. Pedig a vád részletei már korábban nyilvánosságot kaptak. „A férfi 2014. november 21-én éjjel írt a közösségi oldalon üzenetet a nőnek azzal, hogy szeretne vele személyesen beszélni. Reggel telefonon megbeszélték, hogy a nő felkeresi a vádlottat".
 
Rabláncon vezették a terembe a gyermekkori barátja megölésével vádolt férfit.  Fotó: Karnok Csaba
Rabláncon vezették a terembe a gyermekkori barátja megölésével vádolt férfit. Fotó: Karnok Csaba

„A megbeszélésnek megfelelően délelőtt fél 10 körül ért a vádlott forráskúti házához. Röviddel azt követően, hogy megérkezett, az akkor már ittas állapotban lévő férfi szexuális ajánlatot tett neki, amit visszautasított. Ezután a vádlott a nővel erőszakkal, annak akarata ellenére közösült.

A szexuális erőszak után a férfi fojtogatni kezdte a nőt, amíg eszméletét nem vesztette. Ezután a vádlott ismét bántalmazta a sértettet, majd mintegy másfél-két óra elteltével egy kalapáccsal többször fejen ütötte. A koponyát ért sérülések következtében a nő azonnal életét vesztette" – számolt be a szörnyű részletekről még májusban lapunknak Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Tamás hisz a nullában

Molnár Tamás hisz a nullában
- A sporteredményeim miatt ismert vagyok, így gyakran kérnek fel jótékony célok népszerűsítésére mondta Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Tovább olvasom