Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Megfenyegetett megyei politikusok

Szeged - Két Csongrád megyei szocialista politikus is kapott fehér port tartalmazó fenyegető levelet. Egyikük, Géczi József Alajos úgy véli: a képviselők egyre inkább közéleti pogromnak vannak kitéve.
Lapunk információi szerint két Csongrád megyei országgyűlési képviselő is kapott fehér port tartalmazó borítékot. Értesülésünket mindkét szocialista politikus megerősítette, de csak egyikük, Géczi József Alajos vállalta, hogy beszámol a különös küldeményről.

– A borítékot a fiam nyitotta ki, aki feleségével és másfél éves unokámmal éppen nálunk vendégeskedett – mondta el a szegedi politikus, aki szerint szerencsés lenne, ha a fenyegetők legközelebb ráírnák a borítékra: csak saját kezébe!

A küldemény feladójaként a Pest Megyei Közlekedési Felügyeletet tüntették fel. A postai bélyegzőn világosan látszik, hogy a levelet Budapesten adták fel, január harmadikán. A levél három bekezdése teljesen értelmetlen betűsorokból áll; keltezése december huszadikai, és csupán az aláírás rejt némi fenyegetést: Anthrax, azaz lépfene.

Anthrax aláírással érkezett a fehér poros levél.
Fotó: Schmidt Andrea

– A képviselők egyre inkább közéleti pogromnak vannak kitéve – vélekedik Géczi József Alajos. Szerinte egyes ideggyenge emberek politikusokat kiáltanak ki bűnbaknak, és felhatalmazva érzik magukat arra, hogy frusztrációjukat és dühüket levezessék rajtuk.

Életveszélyes fenyegetés

Géczi József Alajos 2006 őszén nyílt levelezőlapon már kapott életveszélyes fenyegetést. Az ismeretlen feladó a képviselő családjára is utalt az üzenetben, a lapot a többi aznapi küldeménnyel együtt a kormányőrök vizsgáltak át. A levelezőlapon a fenyegetés mellett égő autók voltak láthatók. A képek az MTV ostromakor készültek. Géczi József Alajos akkor nem kért védelmet sem magának, sem a családjának.

A képviselő javasolta, szigorítsák meg a gyülekezési törvényt, hogy ne lehessen se a parlament előtt, se pedig politikusok házainál tüntetni. Szerinte mindenkinek tiszteletben kellene tartania a magánélet szentségét. Úgy véli, az ellenzéknek tisztában kellene lenni azzal, ha tömegmozgalmat szerveznek személyes nyomásgyakorlásra, vagy tüntetést rendeznek képviselők családi háza elé, ezzel olyan erőknek is jelt adnak, amelyeket később maguk sem tudnak kontrollálni.

– Elektronikus és postai úton egyaránt rendszeresen kapok álnéven aláírt fenyegetéseket – mondta el Szirbik Imre szentesi polgármester. A szocialista országgyűlési képviselő szerint mindez lelki terrorizmus, amely egy határon túl már a demokráciát is veszélyezteti. Úgy véli: az ismeretlen fenyegetők ezekkel az akciókkal megmérgezik az egyébként is törékeny társadalmi párbeszédet.

Botka László szegedi, és Bedő Tamás csongrádi polgármester nem kap fenyegetéseket. A két szocialista politikus elmondta, városuk közéleti légkörére nem jellemző a megfélemlítés.

– A közéleti szerepvállalás azzal jár, hogy néha leköpik az embert – mondta tréfálkozva Vincze László fideszes országgyűlési képviselő. – Többször kaptam már fenyegetést. Egyszer azzal próbáltak megfélemlíteni, hogy szétrúgják a fenekemet, ha megszellőztetek egy ügyet. Nem ijedtem meg, mert ez a munka ezzel jár – tette hozzá.

Anthrax

Az Anthrax néhány éve még csak a mezőn legelő állatokat veszélyeztette, manapság már a biológiai hadviselés első számú fegyvere. Korábban az Al-Kaidától amerikai politikusok és hivatalnokok kaptak ilyen jellegű küldeményeket. Az utóbbi napokban Magyarországon tucatnyi szocialista országgyűlési képviselő kapott fehér poros borítékot. A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatot indított az ügyben.

Olvasóink írták

 • 8. bepöccent 2008. július 04. 10:20
  „Csak egyedül engem egy valag stekszre húzott le az öreg részeges parlamenter. 2 éven át küldtem a felszóltásaimat hogy fizessen, de magasról szart a leveleimre. Legombolt egy nyugdíjas öregmamát is. Így mikor arról beszél, fél hogy tüntetéseket szerveznek képviselők háza elé, akkor telenyomott gatyával beszél. Majd ha nem lesz mentelmi joga automatikusan minden képviselőnek és a törvények ugyanúgy vonatkoznak rájuk, akkor beszéljen arról hogy fél a nép haragjától. Kimondom nyíltan, a rendszerváltás óta a mentelmi bizottság élén egy "korrupt" képviselő csücsül. Miért nem civilek felügyelik a mentelmi jogot?
  Talán ha a mentelmi jog normális keretek között működne, akkor korrupt képviselők nem ülnének a parlamentben, ergo nem is kapnának a néptől semmilyen fenyegetéseket. Mert a fenygetéssel és levélküldésekkel nem értek én sem egyet, de ideje lenni változtatni és a korrupciót kiűzni az országból. Ez lenne a mentelmi elnök feladata. Ha rendes ember lenne, nem lenne félnivalója sem.”
 • 7. maci52 2008. január 13. 17:08
  „A dolog egyszerű:vissza az ellopott lóvékkal,és minden rendben lesz.Akkor nem szaladnak a rendőrségre amikor a számlakivonatukat nézegetik.”
 • 6. ödön 2008. január 10. 00:38
  „Valami lehet Ellenzéki beszólásában, hogy ez provokáció. Pontosan olyan marhaságnak tűnik, mint a kiváló szakember Szilvásy miniszterünk korábbi kreatív ötletei, amivel el akarta hitetni, hogy nálunk komoly terrorveszély van: rálőttek így Hiller házára, a rendőrszékházra, állították, hogy 2006. okt. 23-án szélsőjobbosok benzines palackokkal akarták dobálni Budapest fölül a rendőröket, és nyilván lehetne még sorolni. Csak a hülyes nem látja, hogy ezek mind alapból hatástalanított fenyegetések.
  Fehér por borítékban a politikusnak? Üres épületekre lőfegyverrel lövöldözni néhanapján? Melyik elmebetegnek jut ilyen az eszébe?
  Érdkes módon soha nem vágnak pofán szimplán senkit, kormányoldalról, és egyéb igazi támadás se történik. Csak a vak nem látja a kilógó lólábat...”
 • 5. Gerg 2008. január 09. 21:00
  „neked is mennyi eszed van: nyisd ki a telefonkönyvet, és onnan is ki lehet olvasni...”
 • 4. söprű 2008. január 09. 11:16
  „:DDD”
 • 3. zsoltee0716 2008. január 09. 10:52
  „Nektek mennyi eszetek van még a címet is le lehet olvasni!!
  Aki eddig nem tudta most már tudja!!”
 • 2. Ellenzéki 2008. január 09. 08:51
  „Miért kell többes számban írni?
  Géczi mitől lett többes szám?!
  Azért valami itt bűzlik!
  A választóknak nem tetsző dolgokat a parlamentben nemcsak az MSZP poltikusai szavazták meg, megszavazták az SZDSZ politikusai is és azok nem kapnak gyanús leveleket! Annak ellenére sem, hogy az összes, a választóknak nem tetsző dolog tőlük származik, az MSZP jószerivel csak szavazógép szerepét tölti be.
  Valahol nekem valami azt sugalja, hogy ezen levelek feladóit a saját köreikben kellene keresni.
  Érdekes, hogy az ilyen dolgok mindig az MSZP házatájáról pattannak ki, ott olvasnak olyan jelentéseket, hogy állami ünnepek környékén balhé lesz, s nincs balhé.”
 • 1. Jikanv 2008. január 09. 08:42
  „Nem hinnem hogy a kepviseloknek joguk lenne panaszra a fnyegeteseket illetoen hisz csak kart okoznak millioknak. Szerintem szerencsejuk van hogy csak ennyit kaptak. Nem helyeslem fenyegetest de a kepviseloknek valami pozitivat is tenni kell a tobbsegert akit kepviselnek es nem csak artani nekik hulye torvenyek jova hagyasaval es azok betartasaval. Vegre az emberek kezdenek felebredni habar a rossz oldalon de ez is valami mozgas.

  Na gondolkozzatok mert eroszak csak eroszakot szul. vannak mas utak is tuladni a kepviselokon. Szvazzatok ellenuk pl.

  Bennem bizhattok en Doktor vagyok!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégtörő hajó készenlétben Szegednél

Szeged - Készenlétben áll a Jégvirág nevű jégtörő hajó a Tiszán Szegednél, de egyelőre nem tervezik,… Tovább olvasom