Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Megfenyegették Géczi Józsefet

Nyílt levelezőlapon, a családjára utalva életveszélyesen megfenyegették Géczi József szegedi országgyűlési képviselőt. A parlament mentelmi bizottságának szocialista elnöke azt mondta, most oda kell figyelni az ilyen „üzenetekre".
A feladó helyén fenyegető sorok. Fotó: DM
– Az elmúlt valamivel több mint másfél évtizedben rengeteg fenyegetést kaptam jobb- és baloldalról egyaránt. Nem nagyon törődtem velük, de erre, amit most kaptam, a jelenlegi belpolitikai helyzet miatt már oda kell figyelni – mondta Géczi József Alajos MSZP-s politikus, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.

Géczi hétfőn, más küldeményekkel együtt kapta a felbélyegzett, postai bélyegző nélküli „képeslapot", amit előtte a kormányőrök az előírásoknak megfelelően átvizsgáltak. A címzés és a bélyeg mellett „Vigyori köcsög. Levadászunk hamarosan! A család jól van? ..." nyomtatott szöveg olvasható, alatta egy elmosódott férfialak lángoló autóval látható. A képeslap hátoldalán két személygépkocsiról készült fotó látszik, az egyik jármű ég. Az illusztrációként használt felvételek szeptember 18-án, az MTV-székház ostrománál készülhettek.

A politikus az „üzenetről" tájékoztatta Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét, Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét és Szilvásy Györgyöt, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő Miniszterelnöki Hivatal vezetőjét, a levelezőlapot átadta a kancelláriaminiszternek.

– Az elmúlt hetekben a politika radikalizálódott. A két oldal között óriási feszültség érzékelhető. Vannak, akik biztatást, támogatást vélnek felfedezni a radikális hangot megütő politikusoktól. A sejtelmes fenyegető is közéjük tartozhat, ezért írhatta meg nekem ezt a levelet – mondta a parlamenti bizottsági elnök.

Géczi József nem kért védelmet sem magának, sem családjának, noha szerinte ez az üzenet már nem abba a kategóriába tartozó üres fenyegetés, amit a politikusok rendszeresen kapnak. A szocialista képviselő úgy tudja, rajta kívül más politikus nem kapott hasonló fenyegetést, de arról hallott, hogy az egyik internetes portál politikai újságíróját hasonló módon fenyegették meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék legnagyobb adótartozója szegedi

Egy szegedi székhelyű cég közel négymilliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. Tegnap kerestük az… Tovább olvasom