Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Meggyújtották az adventi koszorú utolsó gyertyáját

Szeged - A negyedik adventi gyertyát Cserháti Sándor evangélikus lelkész és Buzánszky Jenő, a legendás aranycsapat jobb oldali védője gyújtotta meg.
Fellobbant az adventi koszorú utolsó gyertyája tegnap délután a Dóm téren. A negyedik adventi gyertyát Cserháti Sándor evangélikus lelkész és Buzánszky Jenő, a legendás aranycsapat jobb oldali védője gyújtotta meg, aki az 1952-ben olimpiai bajnok és az 1954-ben világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatott tagja volt. A 85 esztendős sportlegenda lapunk kérdésére elmondta, hogy családjában 6 éves ikerunokái várják a legjobban a karácsonyt, amit most is szűk családi körben töltenek majd el. Az egykori hátvéd szívvel, lélekkel készül a szeretet ünnepére, de szeretné, ha az egymásra figyelés nem csak az ünnepekre korlátozódna. - A focidrukkerek is pihenhetnek ilyenkor. Remélem, hogy átjárja őket a karácsony szelleme, és megfelelő szeretettel és tisztelettel tudnak majd viselkedni a sportpályákon - mondta.

A negyedik adventi gyertyát Cserháti Sándor evangélikus lelkész és Buzánszky Jenő, a legendás aranycsapat jobb oldali védője gyújtotta meg.
A negyedik adventi gyertyát Cserháti Sándor evangélikus lelkész és Buzánszky Jenő, a legendás aranycsapat jobb oldali védője gyújtotta meg. Fotó: Schmidt Andrea

Elmesélte, hogy amikor ő volt kisgyerek, mindig nagy izgalommal várta a karácsonyt, amire rendszerint ruhákat kapott szüleitől. Buzánszky Jenőt csapattársával és barátjával, az Aranycsapat kapusával, Grosics Gyulával együtt választják meg hamarosan a Nemzet Sportolójának. - Legendás volt a csapatunk, így talán egy kicsit hamarabb is megérdemeltük volna ezt az elismerést. Persze nagyon örülök, hogy ennek most eljött az ideje, és hogy a Parlamentben ennél egyhangúbb szavazást szinte alig lehet látni - beszélt a legenda az Országgyűlés sportról szóló törvényének módosításáról, amelyben ellenszavazat nélkül fogadták el, hogy egyidejűleg tizenkettőnél többen is birtokolhatják a Nemzet Sportolója címet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülődés a karácsonyra

Karácsonyi játszóházzá változott a Móra-múzeum egyik terme: a gyerekek ünnepi tárgyakat készítettek. Tovább olvasom