Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Meggyújtották az Emberiesség lángját Szegeden

Szeged - A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 90. születésnapján gyújtottak mécseseket megye- és országszerte. Az emberiesség lángja az önkéntesség és az egység jegyében lobbant fel a szegedi Árpád téren is.
Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, az önkéntesség évének egyik nagykövete közreműködésével gyújtották meg az emberiességet jelképező, egyszer egyméteres kereszt alakzatot formáló mécseseket az Árpád téren szerda délután. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ugyanis február 9-én lett 90 éves. Miután az összes mécsest meggyújtották, fáklyákat ragatdak a résztvevők - a 17.30-kor induló fáklyás felvonulás az árvizi emlékműig sétált.

A kerek évforduló alkalmából országszerte rendeztek önkéntesprogramokat az alapszervezetek, bázisiskolák, bázisóvodák, megyei szervezetek. Mivel 2011 az önkéntesség európai éve, az egység jegyében minden megyében – így Csongrád megyében is – meggyújtották az Emberiesség lángját szerdán 17 órakor.

Vajda Attila is részt vett az eseményen. Fotó: Domonkos Sándor (galéria)

Rendezvények Szegeden

Szeged belvárosában egy közép- és általános iskoláknak meghirdetett, 10 állomásból álló versenyen vettek részt a csapatok, a próbatételek természetesen kapcsolódtak, mint például a véradás, elsősegélynyújtás, közlekedésbiztonság, segítségnyújtás. A feladatok kivitelezésében a Szélvész Autósiskola és a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete együttműködő partnerként vett részt.

A Dugonics téren felállított vöröskeresztstandnál Dunant hasonmásával beszélgethettek, illetve az Ifjúsági munkából készült képes krónikát tekinthették meg az érdeklődők, és bárkinek az arcára felfestettek egy vöröskeresztet. A szervezők piros szíveken gyűjtötték az önkénteseknek, valamint az önkéntességről szóló üzeneteket.

Az Emberiesség lángja az Árpád téren. Fotó: Domonkos Sándor (galéria)

Programok megye- és országszerte

Csongrád megyében Szeged mellett Dócon az általános iskolában, Szőregen a Szerb utcai Óvodában, Hódmezővásárhelyen 3 óvodában, valamint Makón az alapszervezet rendezésében szerveztek programokat (például: iskolák közötti verseny, fáklyás felvonulás, baleset-szimulációs bemutató, ovis játszóprogram, ifjúsági véradás, vöröskeresztes játékok, mécsesgyújtás, tortakészítés, beteglátogatás, adományosztás).

Olvasóink írták

 • 5. queenmargareth 2011. február 10. 11:38
  „Vöröskereszt: FONTOSAK és KELLENEK!”
 • 4. KamuNeni 2011. február 10. 09:46
  „Ez a hipokracia langja MO-n nem az emberiesseg. Ha annak a langja lenne akkor nem lenne az orszag ugy lerobbanva!!”
 • 3. igazságkereső 2011. február 10. 08:39
  „Emberiesség lángja Szegeden! Ezek után reménykedhetünk abban,hogy Szegeden nem fognak emberek éhezni,senkit nem fognak kilakoltatni, mert nem tudja számláit,banki tartozásait fizetni,mert munkanélkülivé és ellátás nélkülivé váltak a családból?!!”
 • 2. Apátfalvi** 2011. február 10. 08:27
  „vér és becsület jelen vót-é?”
 • 1. Csonka László 2011. február 10. 08:15
  „Polgármesterünk is ott volt, vagy ????? (ez még nem a "tisztítótűz"!!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden kell bejelenteni az internetes sajtótermékeket

Június 30-ig kell bejelenteni az új médiatörvény hatályba lépésekor már működő, de a nyilvántartásban még nem szereplő internetes sajtótermékeket. Tovább olvasom