Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Megint könyvek áztak el a Somogyi-könyvtárban

Ismét beázott a vasárnap hajnali zivatarban a megyei könyvtár. A szegedi Dóm téri épületben épp az előző vihar okozta károkat javítják, a félkész csapadékvíz-elvezető rendszer pedig az alagsorba juttatta a vizet.
Megint befolyt a zivatar során lezúduló esővíz a szegedi Somogyi-könyvtárba. Vasárnap hajnalban vette észre a megyei bibliotéka portása, hogy az épület alagsorát ellepi a víz. A tűzoltók szivattyúztak, a dolgozók pedig tegnap egész nap mentették az értékeket, és takarítottak.
A csapadék most nem a tetőről, hanem alulról „támadott". Mint lapunkban megírtuk, egy hónapja különösen értékes, régi könyvek is eláztak, amikor a harmadik emeletre folyt be az esővíz. A múltkori nagy vihar után az önkormányzat felújításba kezdett a könyvtárban. Elkezdték az elöregedett esővizes csövek cseréjét, de mivel még nem fejeződött be a munka, az alagsorban még a födémből is folyt a víz.

– Egyszerűen szétdobta a félkész rendszerben az öreg csövet ez a vízmennyiség – mondta az igazgató. Szőkefalvi-Nagy Erzsébetet az éjszakai portás hajnali háromkor riasztotta. – Szerelőket hívtunk, mert először el kellett hárítani az esővíz elvezető rendszer hibáját. Utána 12 munkatárssal egész nap azon dolgoztunk, hogy rendbe hozzuk az alagsort. Az egy hónappal ezelőtti beázás után helyreállított raktárhelyiségek teljesen eláztak – panaszolta tegnap este a holtfáradt igazgató. – Kötészeti gépek, kiadványok, eszközök sérültek meg. Az alagsorban bokáig állt a víz. Szerencsére ott, ahol egy hónapja befolyt az eső, minden száraz maradt, mert azóta már kicserélték a csöveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok a Himaláján

Észak-Indiában és a Himalájában járt társaival tavasszal a Tóth István, a Szegedi Felsővárosiak… Tovább olvasom