Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mégis feljelentést tett a Fidesz

Hétfőn még nem akart a rendőrséghez fordulni, kedden mégis bejelentette a szegedi székházrongálást Gyimesi László fideszes önkormányzati képviselő. Az MDF irodáját még nem bántották, a szocialistákét igen.
Mégis tesz feljelentést a Fidesz szegedi szervezete a székházukat ért támadás miatt – közölte tegnap szerkesztőségünkkel Gyimesi László, a párt önkormányzati képviselője. Lapunk keddi számában megírtuk: a hét végén ismeretlenek ezt a mondatot írták a székház lépcső középső fokára: „Orbi, dzsipó vagy, de nem ez a baj." A feliratot a székházban tartózkodóknak szánták, de a járókelők is könnyen elolvashatják – igaz, fejjel lefelé. A rongálást az iroda egy munkatársa vette észre hétfőn. Megpróbálták eltávolítani a betűket, de nem sikerült.

– Olyan erős festéket használtak, amit nem tudtunk lemosni, lehet, hogy csiszolni kell – mondta Gyimesi. A képviselő akkor azt állította, nem tesznek feljelentést. Kedden azonban a politikus mégis a rendőrséghez fordult.

– Átgondoltam a dolgot. Egyrészt ez egy hivatalból üldözendő
Eljárás indult

M. Toronykőy Márta, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a székháznál történt esettel kapcsolatban hivatalból indult eljárás ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A vizsgálat szakértő bevonásával folyik a Szegedi Rendőrkapitányságon.  
cselekmény, melyben mindenképp nyomozás indulna, másrészt a székház épülete nem a párté, hanem önkormányzati tulajdon. Mivel nem a sajátunk, duplán kell vigyázni rá.

A székház ellen korábban nem intéztek támadást és békén hagyták a rongálók a Magyar Demokrata Fórum szegedi irodáját is. Az MSZP Fő fasori Szegfű-klubját két fél téglával törték be ismeretlenek idén májusban. A klubból semmi nem tűnt el, de a párt bejelentette az esetet a rendőrségen. Az ügyben rongálás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás. A székháznak is helyet adó Belvedere épületének ajtaján az üveget törték be egyik éjszaka.

Információink szerint az SZDSZ-iroda állandó célpont. Nagy Sándor alpolgármester elmondta: a párt szándékosan nem kommunikálja az eseteket, mert nem akar publicitást biztosítani az elkövetőknek, de többször előfordult, hogy a postaládába dobtak oda nem illő dolgokat, máskor az ajtót dobálták meg tojással, kővel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségpénzek a Móra Ferenc Múzeumban

Szükségpénzhez jutott a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Nem arról van azonban szó, hogy hirtelen segélyt… Tovább olvasom