Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Mégis pénteken döntenek Zomboriról

Szeged - Napról napra változik a megyei önkormányzat hozzáállása Zombori István múzeumigazgató fegyelmi ügyéhez.
Szerdán a megye sajtószolgálata nem tudta megmondani, mikor tárgyalják az eljárást, tekintve, hogy még a fegyelmi biztosi jelentés sem készült el. Csütörtökön délután viszont a www.csongrad-megye.hu honlapon már az állt, hogy pénteken reggel 9 órától rendkívüli ülés lesz. A közgyűlés zárt ajtók mögött két napirendi pontot vitat meg: "1. M43-as szerződéssel kapcsolatos aktuális feladatok. 2. Megyei önkormányzati fenntartású intézmény vezetője közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése, igazgatói pályázat kiírása." Bár ebből nem derül ki, információink szerint Zombori Istvánról van szó. Az pedig, hogy a napirend címében nem szerepel a fegyelmi eljárás, mégis megszüntetik közalkalmazotti jogviszonyát, azt jelentheti, hogy a vizsgálat nem talált kirívó szabálytalanságot; a 2007-ben megválasztott igazgatót – akarata ellenére – valószínűleg nyugdíjba fogja küldeni a közgyűlési többség.

Zomborival szemben március 25-én indítottak vizsgálatot, miután a múzeum két helyiségében gipszkartonból irodákat alakíttatott ki, hogy elférjenek az M43-as ásatásokra fölvett új kollégák. A beruházás kapcsán adminisztratív jellegű szabálytalanságokat vélelmezett a megyei vezetés.

A delmagyar.hu percről-perce tudósít a megyei önkormányzat pénteken délelőtt 9 órakor kezdődő rendkívüli üléséről!

Olvasóink írták

 • 5. JoGabor 2011. április 15. 10:11
  „A XX. században túlélt ez az ország néhány görényrezsimet, aztán ´89-ben úgy gondoltuk, nem lesz több. Erre na tessék, megint épül egy. Ezek a szellemi-intellektuális tolószékesek ott, a megyei közgyűlésben, még ha összadják is magukat, Zombori nyomába se léphetnének.Hányinger, ami itt folyik.”
 • 4. babfozelek 2011. április 14. 20:29
  „Ne nyilatkozzunk úgy, hogy nem ismerjük a hátteret. Egyébként nyílt titok, hogy kell a széke, ezért kell Zombori úrnak mennie. Szakmailag nem találtak rajta fogást, hát marad a lejáratás - így megy ez mifelénk, szégyen.”
 • 3. N.P. 2011. április 14. 19:42
  „varosi 2011.04.14. 18:19

  Bizalomvesztés miatt <moderálva> Panninak már régen le kellett volna mondania! Zombori (úgy tűnik) semmi olyat nem tett, ami a bizalmat megingatta volna.”
 • 2. Parttalan 2011. április 14. 18:38
  „1. varosi 2011.04.14. 18:19

  Trollala!!!”
 • 1. varosi 2011. április 14. 18:19
  „Én nem vagyok érdekelt egyik oldalról sem. De az elég gyalázatos helyzet, hogy az igazgató szembehelyezkedik a tulajdonos képviselőjével. Ez is a közszférában történhet meg.
  Egy intelligens ember ilyen helyzetben bizalomvesztés miatt azonnal lemondani a posztjáról. Sajnom a Zombori nem ilyen. <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a megyei államigazgatási kollégium

A Csongrád Megyei Államigazgatási Kollégium alakuló ülését tartották meg csütörtökön délelőtt a megyeházán. Tovább olvasom