Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Megjött Kosztopulosz Leonidasz

Szeged - Január elsején, hajnali négy óra húsz perckor született az év első szegedi kisbabája: Kosztopulosz Leonidasz. A kisfiú második gyerek a családban, ötéves bátyját Iliásznak hívják.
Kosztopulosz Leonidasznak hívják 2009 első szegedi kisbabáját. A fiúcska 3380 grammal és 50 centiméterrel, természetes úton jött a világra január elsején, hajnali 4 óra 20 perckor a női klinikán. Születésénél édesapja is jelen volt. – Csináltam már könnyebb dolgot is – válaszolta az édesanya, Juhász Andrea a kérdésre: nehéz volt-e a szülés. Leonidasz második gyerek, Andrea ezúttal jobban félt, mint az elsőnél, mert már tudta, mi vár rá.

A babát – akiről a család előre tudta, hogy fiú lesz – hivatalosan csak január 5-ére várták, de a klinika figyelmeztette a szülőket: jobb, ha felkészülnek, hogy akár már a szilvesztert is a szülészeten tölthetik. – Ezen a lehetőségen eleinte csak nevettünk – jegyezte meg Andrea. Azt mondta: bár kisfia keresztneve hősies, és idén ő érkezett elsőként Szegeden, emiatt nincsenek különleges előérzeteik vagy elvárásaik Leonidasszal szemben. (A spártai király, I. Leonidasz a görögök hőse, aki a thermopülai csatában feltartóztatta a túlerőben lévő perzsákat – a szerk. )

A kisfiú Juhász Andrea és Kosztopulosz Andreasz második gyermeke. Fotó: Karnok Csaba
A kisfiú Juhász Andrea és Kosztopulosz Andreasz második gyermeke.
Fotó: Karnok Csaba

A babának van egy bátyja, az ötéves Iliász, aki a szülés után már beszélt édesanyjával, és biztosította: meglátogatja, és finomságokat visz neki a klinikára. A görög nemzetiségű édesapa, Kosztopulosz Andreasz családjában az a szokás, hogy a gyerekek valamelyik nagyszülő keresztnevét kapják, de ezt Andreáék nem tartották be szigorúan. Iliász nincs több a családban, Leonidasznak pedig az egyik dédnagypapát hívják. A szülők leginkább a hangzás alapján döntöttek.

Kaposvári az ország első babája

Bartek Milán az új év első újszülöttje, aki csütörtökön 0 óra 1 perckor Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban jött világra. Milán 3440 grammal és 53 centiméterrel érkezett, szülei első gyermeke, édesanyjával együtt jól érzik magukat – mondták a kórház szülőszobáján. Harminckilenc perccel később, Szentesen született meg Csongrád megye első 2009-es kisbabája, Kókai István Tamás. A kisfiú 3400 gramm és 53 centiméter. A szülők csongrádiak, István Tamás az első gyermekük.

Olvasóink írták

  • 3. polgár 2009. január 04. 03:26
    „Mondjuk azért, mert az apja görög?”
  • 2. Kasza 2009. január 03. 19:26
    „Hogy lehet Magyarországon ilyen BUZI nevet adni egy gyereknek, már elnézést”
  • 1. KolompárRómeó 2009. január 02. 23:18
    „Mekkora szerencse, hogy a születési hely nem a Tajgetosz környéke :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 20 beruházás 2009-ben

Szeged - Lapunkban 2008-ban folyamatosan írtunk tervezett és már elkezdett beruházásokról.… Tovább olvasom