Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megjutalmazták Magyari Bélát

Szeged - Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az október 23-i OPSZ megemlékezésen dicséretben és jutalomban részesítette Magyari Bélát, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét.
Az Országos Polgárőr Szövetség "Az év polgárőr egyesülete" címet adományozta a Szeged-Alsóvárosi Polgárőr Egyesületnek. A rangos elismerés odaítélésében szerepet játszott, hogy ezen egyesület fő tevékenységi területe, Alsóváros az egyik legbiztonságosabb városrésze Szegednek. Az egyesület polgárőrei emellett szinte a megyeszékhely egész területén látnak el járőrszolgálatot. Folyamatosan három postahivatallal tartanak kapcsolatot és rendszeresen jelen vannak a vasúti pályaudvaron is.

Kiemelkedően jól együttműködnek a rendőrséggel, a helyi civil szervezetekkel, a városrész vállalkozóival is. Szeged önkormányzata szintén maximálisan támogatja tevékenységüket. Az egyesület tagjai példamutatóan élnek és látják el feladataikat.

Az OPSZ ez alkalommal Csongrád megyéből "Az év polgárőre" elismerésre Nagy Sándort, a Mártélyi Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület alapító tagját tartotta méltónak. Ő az elmúlt évek alatt példamutatóan végezte önkéntes járőrszolgálatait és látta el éveken át az ár- és belvízvédekezés során vállalt feladatait. A kitüntetett polgárőr már hosszú ideje tartja a kapcsolatot a vízügyi, ár- és belvízvédelmi szervekkel, az ártéren dolgozó vadászokkal, halászokkal, hal- és vadőrökkel. Eredményesen vett részt a környezetet és a természetet károsító, valamint a környezetre veszélyes hulladék engedély nélküli elhelyezésében megnyilvánuló bűncselekmények megelőzésében, felderítésében. Tavaly feleségével tetten értek és elfogtak egy bolti tolvajt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferdinandy Györgyé a Tiszatáj-díj

Az ünnep előtt Gyuris György, a Tiszatáj Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át Ferdinandy György… Tovább olvasom