Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Megkapták felmondólevelüket

Megkapta tegnap felmondólevelét a szegedi polgármesteri hivatal huszonöt köztisztviselője. A leépítés minden irodát és osztályt érintett. Mózes Ervin jegyző lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a létszámcsökkentésről szóló közgyűlési határozat után az irodavezetőkkel egyeztetve hozták meg a döntést.
A képviselő-testület által eddig engedélyezett 540 helyett ma már csak 515 köztisztviselő dolgozik a hivatalban, ahol tíz iroda és két önálló egység, osztály működik. A jegyző elmondta, hogy a szakszervezet kérésének megfelelően több nyugdíjast is felmentettek a munkavégzés alól. Iroda- és egységvezetőket nem érintett a leépítés. Lapunk információja szerint azonban néhány vezetőhelyettest elbocsátottak.

A létszámcsökkentéssel több mint 60 millió forintot takarít meg a város. Ugyanennyit spórol az önkormányzat a köztisztviselőknek adható juttatások csökkentésével, megvonásával, amiről szintén a közgyűlés döntött legutóbbi ülésén. A jegyző elmondta, hogy a 19 juttatásból hatot csökkentettek, kettőt pedig megvontak. A városházi köztisztviselőknek eddig évente 234 millió forintot fizettek ki különböző juttatásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségpénzek a Móra Ferenc Múzeumban

Szükségpénzhez jutott a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Nem arról van azonban szó, hogy hirtelen segélyt… Tovább olvasom