Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Megkéseltek egy elsős medikát a kardiológián

Hasba szúrt egy idős nő egy elsőéves orvostanhallgatót kedd este a szegedi belgyógyászati klinikán. A fiatal medika életveszélyes sérülést szenvedett, állapota azonban már stabil.
Fridrik Ágnes medika a műtét után. Fotó: Schmidt Andrea
Megkéseltek egy orvostanhallgatót kedden este a Szegedi Tudományegyetem II. számú belgyógyászati klinika kardiológiai osztályán. Az elkövető egy nyolcvanéves asszony, akit szívproblémái miatt már jó ideje kezeltek az intézményben. A hasba szúrt 21 éves lány sérülése életveszélyes volt, ám a szerencsének köszönhetően a penge nem ért létfontosságú szervet vagy ütőeret. Még az éjszaka megműtötték a Szegedi Városi Oktató Kórházban, és bár erős fájdalmai vannak, el tudta mondani lapunknak, mi történt azon az estén.

– A nénivel már az előző napon is voltak problémáink – mondta Fridrik Ágnes, aki azon az estén ápolónőként dolgozott az osztályon. – Zavartan viselkedett, többször elmászkált. Ez történt kedden este is, 10 óra után, ezért elindultam megkeresni. Egy lépcsőfordulóban találtam rá, ott kuporgott.

Az idős nő zavartan beszélt, Ágnes nem értette, mi a baja. Agresszívnek viszont egyáltalán nem tűnt, ezért amikor az asszony elindult felé, még akkor is azt gondolta, engedi, hogy visszakísérje az osztályra. – Ehelyett viszont a semmiből előrántott egy 15-20 centi pengehosszúságú, éles kést, és hasba szúrt vele.

Nacsai István azt mutatja, milyen mélyen hatolt be a hasüregbe a kés. Fotó: Schmidt Andrea
A fiatal lánynak még volt annyi ereje, hogy elfusson, és figyelmeztesse a betegeket: vigyázzanak. A néni azonban az eset után szerencsére bezárkózott egy üres kórterembe, így másokat már nem veszélyeztetett. A kést végül a kiérkező rendőröknek sikerült elvenniük tőle, a mentők pedig ezután a pszichiátriára szállították.

A hasba szúrt lányt a II-es kórházba vitték, ahol még az éjszaka megműtötték. Nacsai István osztályvezető főorvos elmondta: a hat centiméter mély szúrás, mely a hasüregbe hatolt, épphogy elkerülte a beleket, valamint a comb verőerét, melyet ha eltalál, a lány azonnal elvérzik. Minderről a feltáró műtét után bizonyosodtak meg, mely két órán keresztül tartott. – Azért ilyen sokáig, mert nem akartunk nagy vágást ejteni, hogy nyugodtan viselhessen majd bikinit is. Így viszont nehezebben ment a feltárás.

Folyik az eljárás

Az esetet a kórház természetesen jelentette a rendőrségnek, mely a szokásos eljárási rend szerint látleleteket kér majd, és kihallgatja Ágnest. Az üggyel kapcsolatban egyelőre annyit tudtunk meg: szakértő bevonásával folyik az eljárás testi sértés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja alapján.

Ha nem lépnek fel szövődmények, Ágnest egy hét múlva hazaengedik. A teljes gyógyulás azonban legalább másfél hónapot vesz majd igénybe, addig tehát biztosan nem dolgozhat a tanulmányait ápolónői munkából finanszírozó, elsőéves medika. – Egyelőre még a pisilés is megizzaszt – mondta fájdalmas mosollyal a lány, aki a történtek ellenére úgy fogalmazott: nem haragszik a nénire, és mindez az orvosi pályától sem tudta eltántorítani.

– Talán én nem figyeltem eléggé – gondolkozott hangosan. – Egy tapasztaltabb kolléga lehet, hogy észrevette volna a veszélyt. Biztos, hogy az idős asszony nehezen viselte már a hosszadalmas vizsgálatokat, valószínűleg hirtelen sokallhatott be. Csak akkor lennék rá mérges, ha kiderülne: beszámítható állapotban és tudatánál volt akkor, amikor ezt tette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres parlagfűrazzia

A kiskundorozsmai víkendházak és szántók környékén szagoltunk bele a virágporos levegőbe.… Tovább olvasom