Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Megkezdődik lakodalmas fesztiválunk

Holnap az első elődöntővel megkezdődik lapunk lakodalmas zenekari fesztiválja. Ezt követően még három elődöntőt rendezünk: Vásárhelyen, Szentesen és Makón lépnek fel az esküvői mulatságok hangulatteremtő együttesei. Hogy ki lesz a legjobb, az április 20-án a szegedi városi sportcsarnokban derül ki.
Pénteken, azaz holnap 18 órakor a Szegedi Ifjúsági Házban hét zenekar 15-15 perces műsorral szórakoztatja majd a közönséget. A Bohém Fiúk, a Megadux, a StandUp!, a Mizsei Family Band, a Nefelejcs, a Gera fivérek, valamint Túri József és zenekara húzza a talpalávalót. A zsűri által legjobbnak tartott zenekar kerül a döntőbe, illetve a közönségszavazatok alapján még egy zenekar szerepelhet a nyolcas fináléban. A közönségnek nincs más dolga, mint az elődöntő végén a belépőjegy mellé kapott szavazólapot bedobni a zenekar nevével ellátott dobozba. A közönség szavazásának eredményéről szombati lakodalmas tudósításunkból mindenki értesülhet.

A tét sem kicsi, hiszen a döntőben az első helyet megszerző zenekar jutalma százezer forintos hangszervásárlási utalvány. Ezen kívül az első három helyezett együttes bemutatkozási lehetőséget kap napilapjainkban és az internetes on-line oldalon. A döntő sztárvendége Bódi Guszti és a Fekete Szemek.

Belépőt elővételben a Kölcsey utcai és a Szabadkai úti ügyfélszolgálaton lehet vásárolni 400 forintért. Pénteken, az elődöntő napján a helyszínen, az IH-ban a pénztár 17 órakor nyit. A belépőt érdemes megőrizni a műsor végéig, hiszen öt délmagyaros ajándékcsomagot is kisorsolunk.

Bohém Fiúk

A ruzsai Bohém Fiúk zenekar a mai felállásban 2000-óta játszik. Leggyakrabban lakodalmakban vállalnak fellépést, de zenélnek bálokon, kisebb-nagyobb családi eseményeken, nagyobb falusi rendezvényeken is. A repertoárjukban sokféle stílusú zene szerepel, így az adott alkalomnak és társaságnak megfelelően mindent szívesen játszanak. Az együttes négytagú. A temesvári Tódor Béla klarinéton és Es-alto szaxofonon, a ruzsai Selymes Gábor billentyűs hangszereken, a mórahalmi Csonka Sándor B tenor és szoprán szaxofonon, a ruzsai Szűcs Béla billentyűs hangszereken játszik. Tervezett műsorukban nyolc számot adnak majd elő.


A műsorból

Doktor úr, maga de jópofa
Ha bűn, hogy várok rád
Fekete vonat
Házasodom nemsokára, édesanyám
Akinek a lelke beteg
Sárga a rigó, kerek a cipó
Elment a Lidi néni a vásárba
A babám fekete romalány


Megadux együttes

Az együttes neve nagy vezért jelent. Ezen a néven az idei évtől játszanak, más formációban hét éve zenélnek. Minden stílust játszanak könnyűzenei hangzásban. Révész István szintetizátoron játszik és a progresszív rock zenét szereti. Templomi orgonán is tanul. Előszeretettel hangszerel és zeneszerzéssel is foglalkozik. A Fájdalom himnuszát négy szólamra írta meg. Civil foglalkozása: méhészmester. Megyesi János gitáron zenél, a keményebb rockot kedveli. Ő is tevékenykedik mint zeneszerző. Foglalkozása bőrdíszműves. Mindkét zenész gyerekkora óta játszik valamilyen hangszeren, kisebb-nagyobb megszakításokkal ifjú koruk óta együtt zenélnek. A Megadux együttes tíz számot játszik el.


A műsorból

Vékony héja
Fényes a cipőm
Elmentem én az erdőbe fát vágni
Cigánysoron nem mernek eljárni
Én vagyok a falu rossza
Kiskutya-nagykutya ne ugass hiába
Kilenc kis gólya
Rámás csizmát


StandUp!

A zenekar 2006 áprilisában alakult. Korábban az együttes szinte minden tagja zenélt más formációkban. A StandUp! „örömzenekarnak" indult, de a gyors munkatempó idővel magával hozta a repertoár bővülését és a stílusok sokszínűségét.

Esetenként és igény szerint szintetizátorossal, fúvóssal kibővülve lép fel a csapat, mint FunKings formáció. A legfontosabb céljuk a jó hangulat megteremtése mellett az igényes hangzás. Szórakoztató estjeik műsorába a zenei stílusok minél szélesebb spektrumát vonultatják fel.
A négytagú zenekar tagjai: Szabó Norbert – ének, fuvola, Oláh Csaba – gitár, ének, Weiner József – basszusgitár, Farsang Zsolt – dob.


A műsorból

Twist and Shout
La Bamba
I feel good
Blue sued shoes
Részegen ki visz majd haza
Kék a szeme
Lakodalom van a mi utcánkban
Nád a házam teteje


Gera Fivérek

A Gera fivérek zenekarukat 1989-ben, még zeneiskolai tanulmányaik idején alapították. Azóta több formációban is zenéltek: voltak nagyobb létszámú zenekarban is, de alap felállásban mindig megmaradtak egymás mellett. Négy éve csapatukhoz csatlakozott Rafa József, az Újvidéki RTV harmonika művésze, aki azóta oszlopos tagja zenei bázisuknak.
Fellépnek állófogadásokon, fesztiválokon, partikon, lakodalmakon és minden egyéb rendezvényen.

Repertoárjukat, melyben nemzetközi és hazai pop-, örökzöld-, klasszikus-, valamint nem utolsó sorban lakodalmas slágerek is szerepelnek, minden esetben a megrendelő és a vendégek igényei határozzák meg.


A műsorból

Legyen a Horváth kertben Budán
Halljátok cigányok
Szép a rózsám
Hajlik a rózsafa
Brahms V. Magyar tánc
Bubamara
Erdőszélen sátoroznak
Eladom a kocsimat


Mizsei Family Band


Mizsei Family Bandet 2006 augusztusában alapították. Nyolc-tíz buliban játszottak ilyen felállásban. A zenekarvezető édesapa Mizsei Zoltán azonban már túl van az ezredik lakodalmas fellépésén is, hiszen 32 éve járja a lakodalmakat. Korábban a Mizsei trióban játszott. Édesapja, Mizsei József híres szegedi prímás volt.

Mizsei Zoltán, aki egy cégnek a tulajdonosa, B kategóriás előadóművész. A három fia közül Zoltán 36 éves, Balázs 12. osztályos a Gábor Dénes Műszaki Szakközépiskolában, Edvárd 11.-es a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A zenekar ötödik tagja Bedő Gábor, a Király-Kőnig Péter Zeneiskola ütős tanszakának tanára.
A zenekar felállása: Mizsei Zoltán – billentyűsök, ifj. Mizsei Zoltán – ütős hangszerek, Mizsei Balázs – basszus gitár, Mizsei Edvárd – hegedű, gitár, konga, Bedő Gábor – gitár.


A műsorból

Brahms V. magyar tánc
Dél-amerikai egyveleg
Kell, hogy várj
Pedro kocsmájában
Apahces
Harmonika: Tabányi, Walze Mussett
Csárdások
Cigánynóták


Nefelejcs együttes

A balástyai zenekar két éve játszik együtt, az együttes két tagból áll. Csányi Attila és Horváth István is kipróbált zenész, hiszen húsz éve foglalkoznak zenéléssel. Két éve találtak egymásra, amikor Horváth István szintetizátorost keresett a Déli Apróban. Fél év alatt összekovácsolódott a kéttagú banda, de nevet csak négy hónapja választottak.

A balástyai Csányi Attila szintetizátoron játszik és énekel is. Tanulmányokat folytatott trombitán és zongorán. A Szegedi Nemzeti Színházban játszott 1993–1997-ig a Légy jó mindhalálig című darabban. Ő volt a főszereplő, Nyilas Misi. Színész azonban nem akart lenni. Társa, a ruzsai Horváth István szaxofonon játszik, civilben autóbusz sofőr. Sok lakodalomban, rendezvényen felléptek már. A nyugdíjasklubokban az ötvenes-hatvanas évek hallgató nótáit és régi csárdásokat játszanak.


A műsorból

Erdő, erdő sűrű erdő
Szállj, szállj szerenád
Ma este mulatok
Piros lett a pipacs virága
Bocsássa meg nekem a világ


Túri József és zenekara


A zenekar 2006-ban alakult. Az öttagú együttesből eddig mindenki külön-külön zenélt. Csak két tagnak van zenekari tapasztalata. A zenekar egy baráti társaság. Egy merész gondolat után alakították meg tavaly az együttest. A zenekar nevét még nem találták ki. Táncdalt, magyar nótát játszanak, ami a lakodalomba illő. Szilveszterkor ugyan már felléptek együtt, de nem számítanak profiknak. Hobbi szinten játszanak. Azért jelentkeztek a versenyre, hogy tapasztalatot szerezzenek és kipróbálják tudásukat. Számítanak a zsűri szakértő véleményére. Remélik, hogy elnyerik a tetszését.

Az együttes tagjai négy településről: Dócról, Balástyáról, Pusztaszerről és Csanytelekről származnak. A zenekar felállása: Túri József – billentyű, Bitó László – szaxofon, Szabó Gábor – dob, Varga István – basszus gitár, Nagy Sándor – szaxofon.


A műsorból

Felszállott a vadgalamb a nyárfára
Országúton hosszú a jegenyesor
Szép a rózsám, nincs hibája
Kislány vigyázz
Elment a Lidi néni
Alacsony ház
Hajlik a rózsafa
Most kezdődik a tánc 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven éves a szegedi tömegközlekedés

Százötven éve indult el a szegedi tömegközlekedés, omnibusz formájában. Az egyszintes társaskocsik… Tovább olvasom