Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Megkezdődött a közművelődési nyári egyetem Szegeden

Megkezdődött a közművelődési nyári egyetem egész hetes előadás-sorozata Szegeden, a megyeházán: tegnap Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg.
Megkezdődött a közművelődési nyári egyetem egész hetes előadás-sorozata Szegeden, a megyeházán: tegnap Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A hagyomány és modernitás témakörben mások mellett olyan szaktekintélyeket hívtak meg előadónak, mint Hoppál Mihály, Voigt Vilmos néprajztudós, György Péter médiakutató, Csepeli György szociológus, Sebő Ferenc, a Hagyományok Háza szakmai igazgatója. Magyarság és hagyomány címmel ma tart előadást L. Juhász Ilona etnográfus, mások a a kitalált hagyománnyal, továbbá a tradíció és a történtei tudás viszonyrendszerével foglalkoznak.

Szuromi Pál szegedi művészeti író Szürkülő szempárok címmel látáskultúránk jelenlegi helyzetével foglalkozik csütörtök reggel 9-kor kezdődő előadásában.

A nyári egyetemen részt vevő közművelési szakemberek a hét folyamán megismerkednek Csongrád megye és Szeged nevezetességeivel: megnézik a szegedi szerb ortodox templomot, kisvonattal az egész várost, elmennek az új algyői Borbála fürdőbe és Makóra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

35 éves Szeged első koedukált kollégiuma, a Herman

Régi kollégisták tértek vissza az elmúlt hét végén az újszegedi Herman Ottó Kollégiumba, amely… Tovább olvasom