Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Megkezdődött a telep felszámolása

Mégis előkerültek olyan számlák, amelyek azt igazolták: az öttömösi illegális feldolgozóüzemben talált termékek egy része konzervgyárakból származik. Az elkobzott savanyúságok és befőttek felszámolása azonban tegnap megkezdődött. Először az üvegekből hordókba öntötték a befőtteket és a savanyúságokat. Az anyagot a Bács-Kiskun megyei Vaskúton komposztálják.
Tegnap hordókba öntötték a telepen elkobzott terméket. Fotó: MTI/Segesvári Csaba
Újabb fordulat történt az öttömösi illegális élelmiszert feldolgozó, tároló- és csomagolóüzem ügyében. Néhány napja lapunknak azt nyilatkozta a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás főállatorvosa, hogy a telepen található összes növényi eredetű élelmiszert elkobozzák, mert a Pest megyei cég képviselője nem tudta bizonyítani a savanyúságok, befőttek és különböző nyersanyagok származását.

Ezzel szemben tegnap arról tájékoztatott Szigeti Sándor főállatorvos, hogy mégsem komposztálják a telepen még megtalálható, összesen nyolcvan tonna terméket. Ennek oka: a vállalkozó mégis tudta hiteles számlákkal bizonyítani, hogy tíz tonna élelmiszert két konzervgyártól vásárolt. További 40 tonna, hordókban tárolt, nyers paprika eredetére is fény derült hirtelen. Ezért az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomáson úgy döntöttek, hogy azt laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá, és ha nem találnak rendellenességet, akkor felhasználható.

– A vállalkozó jelenleg Sándorfalván alakít ki feldolgozóüzemet, ahol, ha a vizsgálandó félkész termékkel nem lesz probléma, minden további nélkül felhasználhatja. Addig azonban záruljuk a telepen – jelentette ki a főállatorvos.

Mindezzel együtt tegnap az öttömösi telepen elkezdődött az elkobzott termékek konténerezése. Először az üvegekből hordókba öntötték a befőtteket és a savanyúságokat. Az anyagot a Bács-Kiskun megyei Vaskúton komposztálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos karambol, három sérülttel Üllésen

Kamionnal ütközött tegnap egy személyautó Üllésen. Információink szerint a gépkocsiban egy család… Tovább olvasom