Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Meglátogattuk Kovács Lacit

A tanítás utolsó hetében került kórházba a nyolcéves Kovács Laci. Már majdnem lezártuk a kitűnő tanulók fotózását, amikor kiderült, nem tud eljönni. A gyermekklinikán látogattuk meg.
Fotó: Schmidt Andrea
– Ha hazamegyek, először pizzát eszem – mosolygott Kovács László Ágoston. A Rókusi Általános Iskola második osztályos diákja néhány héttel ezelőtt bárányhimlőjéből már majdnem felgyógyult, amikor hirtelen rosszul lett. Szülei rögtön orvoshoz vitték, és kiderült, hogy a betegségnek egy nem várt szövődménye, nevezetesen agyvelő- és agyhártyagyulladás alakult ki. Epilepsziás rohama volt, elveszítette az eszméletét, és már levegőt is alig kapott, ezért néhány napig gép lélegeztette. – Laci két hétig intenzív osztályon feküdt, nagyon súlyos állapotban – meséli az anyuka már megkönnyebbülve. A kisfiú gyorsan gyógyul, egyre vidámabb, és úgy tűnik, maradandó károsodás nélkül átvészelte a betegséget.

A gyermekklinikán egy vékony kisfiú fekszik az ágyban. Nem szívderítő kép, főleg a nyári szünetben. Körülötte az oroszlános játékok, amelyeket a testvérétől kapott. – Már jól vagyok, csak még fekve kényelmesebb – mondja. Anyukája éjjel-nappal vele van, mesét olvasnak együtt és kártyáznak.

Villámkérdés – villámválasz

Kedvenc tantárgy: matematika
Kedvenc étel: pizza
Kedvenc ital: tea
Kedvenc sorozat: Barátok közt
Kedvenc tanár: Mihály Ágnes

– Az egészben az volt a legrosszabb, hogy nem mehettem a többiekkel osztálykirándulásra és fagyizni – panaszolja kicsit szomorúan. – Még szerencse, hogy az intenzíven és a gyerekosztályon is volt tévé! Bár ritkán nézem, kedvencem a sorozatfőhős: Berényi Miklós – azért, mert egy picit gonoszka. De szeretem az állatos és a természetfilmeket is.
Laci kitűnő eredménnyel zárta ezt a tanévet, szeptembertől májusig szerencsére mindössze egyetlen fekete pont csúszott be, az is egy elfelejtett ének házi feladat miatt.

Szabadidejében szívesenfuvolázik, biciklizik, görkorizik, és imád például olvasni. Az égig érő mesefa és a Hazugságmese – ezeket adta elő Laci az iskolai és a városi mesemondóversenyen, mely utóbbin különdíjat is kapott. Kedvenc könyvei közé tartozik a Harry Potter, a Mazsola és Tádé, a Pom-Pom, valamint a Süsü. Szeptemberben harmadik osztályba lép, és akármennyire is szeret tanulni, kicsit fél, hogy a következő tanév már sokkal nehezebb lesz.

Lacinak sajnos még mindig fáj a feje és a nyaka. De remánykedik, hogy néhány héten belül már a Tabán utca környékén biciklizik barátaival, családjával pedig együtt mehet majd ki a strandra.

Győri Nikolett

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormos javított, Molnár hallgatott

A fideszes Molnár Zoltán egyszer sem szólalt fel, párttársa, Szőllősi Béla viszont több mint két… Tovább olvasom