Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Meglógott egy csörgőkígyó?

Állítólag megszökött egy gyémánthátú csörgőkígyó a szegedi Hont Ferenc utca egyik lakásából. A szakember szerint az állat veszélyes lehet, marása pár órán belül halált okozhat. A lakók rémülten kutatnak, de senki sem tudja, a hüllő honnan lógott meg.
A két fiatalember, László és Krisztián bátran beszállt a liftbe. Fotó: Miskolczi Róbert
Rettegnek tegnap reggel óta a szegedi Hont Ferenc utca 20/b lakói, mert egy ismeretlen a liftajtóra a következő feliratú plakátot ragasztotta: „Felhívom a tisztelt lakók figyelmét, hogy 2005. szeptember 28-án 116 centiméteres gyémánthátú csörgőkígyóm lakásból megszökött. Ha látják azonnal szóljanak a házmesternek."

Mivel a tízemeletes paneltömb többi lépcsőházában a felhívás nincs kitéve, feltételezhető, hogy az életveszélyes marású hüllő a 20/b harminc lakása közül valamelyikből szökött ki. A lakók tegnap félve közelítették meg a bejáratot, Földvári-Nagy Diána először felszólt édesapjának, hogy jöjjön le érte, mert nem mer felmenni. A rögtönzött lakógyűlésen senki nem tudta megmondani, hogy ki tarthat veszélyes állatot, de mindenki szidta az ismeretlent, amiért ilyen felelőtlen. Perneki Ferenc házfelügyelő azt mondja: ha valaki a házban állatot tart, arról neki tudnia kellene. Azt is elárulja, hogy régen náluk is volt kígyó, de két éve, kislánya születésekor eladta. A házban lakó Sikula Editet viszont annyira felizgatta a plakát szövege, hogy elkezdett nyomozni.

– Megtudtam Veprik Róberttől, a Szegedi Vadaspark igazgatóhelyettesétől, hogy a gyémánthátú csörgőkígyó marása pár órán belül halálos lehet. Ezért nagyon félek és már átnéztem a lakás minden zugát – mondja izgatottan. A szakember megígérte neki, ha tudják, hol a kígyó, ő megfogja.

A lakók egyre izgatottabbak. Van, aki felszalad, hogy a spájz szellőzőjét elreteszelje és még egyszer átkutassa a lakását. Egy idős asszony csibésznek nevezi, aki ennyire felelőtlen, hogy elengedi a veszélyes állatot.

– Ha csak szórakozik valaki... De ez nagyon rossz vicc – mondja az éppen hazaérkező fiatalember, Pigniczki Krisztián. Tóth László úgy tudja: sógornője, a házfelügyelő felesége már beszólt a rendőrségre, ahol közölték vele, hogy a lakásokban nem nézhetnek szét.
A rendőrök nekünk azt ígérik: kimennek a helyszínre adatot gyűjteni, hiszen elképzelhető, hogy valaki csak rémisztgetni akarja a lakókat. A rémhírterjesztés azonban ugyanúgy büntetendő, mint az engedély nélküli kígyótartás.


Ne szorítsák sarokba

Nem könnyű rábukkanni a csörgőkígyóra, mert lassú anyagcseréje miatt nem hagy maga után nyomot. A szakember szerint a hüllőt szekrény mögött vagy a meleg radiátor környékén kell keresni. Felhívja a figyelmet, hogy senki ne szorítsa sarokba, mert akkor támad. A gyémánthátú csörgőkígyó veszélyes fajhoz tartozó, méreggel ölő állat, tartásához engedély kell.


Cs. G. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papagájkóros beteg a deszki kórházban

Egy 43 éves szentesi férfit kezelnek papagájkór-fertőzés gyanújával a deszki kórházban. A… Tovább olvasom