Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Meglógott ló kóborolt Baktóban

Szeged - Elkóborolt a sztrádaépítés zajától megrémült baktói ló. A gazda ismerősei fogták be a 15 éves tenyészkancát. Nyugdíjas gazdája biciklin ment utána, hogy hazaügessenek.
Elcsatangolt ló várja gazdáját a baktói 33. utcában – szólt tegnap reggel a Rádió 88 híradása. Lóhalálában vágtáztunk Szeged töltésen túli kiskertes övezetébe. Egyszer csak messze előttünk, a Hosszú töltés utcán keresztbe nyargalt a sötét paripa. A hepehupás földutakon – hiába alattunk a benzines lóerő – csak nehezen tudtuk követni. Az egyik kereszteződésben álldogáló férfiak nem csodálkoztak, lókutató kérdésünkre tüstént rávágták: megfogta már a gazdája. Csak a Jóska lehet, az Eper utcából.

Megtaláltuk az Eper utcát, ahol szembe velünk poroszkált a nagy, sötétbarna ló – kantáron vezette bicikliző gazdája. – Dáma 15 éves versenyló. Bekerített tanyánkon tartjuk szabadon, a mostani M43-as építkezéstől nem messze. Megriadhatott valamitől, akkor viszont képes átugratni a két méter magas kerítésen – mesélte a lókalandot a gazda, Dózsa József. A nyugdíjas asztalos elárulta, tenyészkancája máskor is világgá ment már. Csikóit kereste, amelyeket a 33. utca környékére adtak el. Most is azon a környéken csatangolt, nyilván vagy megint a csikóknál keresett menedéket, vagy ahhoz a családhoz talált oda, amelyik a napokban lovagolt a nyergében – pont azon az útvonalon.

Dózsa József Dáma oldalán csak drótszamáron bírta az iramot. Fotó: Segesvári Csaba

Dámát gazdája ismerősei befogták, és értesítették a rádiót. Dózsáéknak ezalatt a tanyaszomszédjuk telefonált, tőle tudták meg, hogy elkóborolt a kedvencük. Mivel az iramot csak biciklivel lehet a versenykancával felvenni, Dózsa József a drótszamár nyergében vezette haza. Otthon megnyugtatta a nemes állatot, majd visszakísérte a tanyára.

Olvasóink írták

  • 2. IVY 2009. március 29. 11:25
    „Pfüüü. Mátyás!
    Így van, igaz!”
  • 1. Mathiasking 2009. március 27. 17:34
    „Cigányok hamarabb találják meg már el is lett volna adva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátják az SZTE-ről a nyugdíjasokat

Szeged - Vasszigor jellemzi a szegedi egyetem idei költségvetését – amiből a szaktárca nemrégiben 290 millió forintot zárolt. Tovább olvasom