Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Megmentettük a teknős életét

Kétségbeesetten rohant át a teknős a forgalmas Szabadkai úton, a suhanó kocsik között, nem messze a szerkesztőségtől. Igen, rohant; azt a kétségbeesést le sem lehet írni, ami sugárzott az alapvetően lassúdad döcögésre termett állatból.
Kétségbeesetten rohant át a teknős a forgalmas Szabadkai úton, a suhanó kocsik között, nem messze a szerkesztőségtől. Igen, rohant; azt a kétségbeesést le sem lehet írni, ami sugárzott az alapvetően lassúdad döcögésre termett állatból. Szerencsére sütött a nap, így a változó testhőmérsékletű teknős – amelytől, ha hűvös van, csak lassú vánszorgás tellett volna ki – kellőképpen gyors volt ahhoz, hogy szlalomozhasson a dübörgő forgalomban. Dermedten néztük; rohantában meg-megtorpant, hol erre, hol arra indult, attól függően, előtte vagy mögötte suhant-e el a legközelebbi kerék.

Már-már átért arra az oldalra, ahol álltunk, aztán egy előtte elsuhanó kocsi reménytelenül visszafordította a felezővonal irányába, ismét nekivágott a legnagyobbrészt már leküzdött úttestnek, immár visszafelé. Ezt már nem nézhettük tétlenül, éktelen dudálásokat kiváltva utánaloholtunk, s fölszedtük. Aztán már csak taxit kellett hívni, és a teknőst – mocsári – hazavinni, lyuggatott fedelű műanyag vödörbe helyezni, majd eljuttatni egy (teknősszempontból hihetőleg egészen paradicsomi) csatornához, melynek partján reggelente gyakran látni napozó, s így energiával feltöltődő, kisebb-nagyobb teknősöket, s ahol akad elegendő, teknőskajaként szolgáló vízirovar, béka, miegyéb is.
Teknőske, reméljük, jó otthonra leltél! Most már aztán sehova tovább!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekamerázzák a városházát

Tizenkétmillió forintból bekamerázzák a szegedi városházát, így akarnak a falfirkálók ellen… Tovább olvasom