Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Megműtötték a hétfői buszbaleset súlyos sérültjét

Szeged - A hétfői buszbaleset súlyos sérültjének, Szabó Józsefnek kificamodott a bal könyöke, és egy csontdarab is letört belőle. Két műtét után a traumatológián lábadozik.
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ traumatológiáján vártuk Szabó Józsefet a hétfői 21-es busz balesetének súlyos sérültjét: az ápolónő szerint sétálni ment.

– Jól vagyok, csak fáj és lüktet a könyököm – mondta a 27 éves szegedi férfi, aki feleségével együtt utazott. Elárulta, gyógytornára indult, mivel korábban megsérült a jobb keze. – Most pedig eltört a bal könyököm. Táppénzről táppénzre mehetek, ami anyagilag elég hátrányosan érint – mesélte a tegnapi sokk és műtét után kedden már jókedvű Szabó József. Elmesélte, látta, ahogy a teherautó fékezés nélkül közelít feléjük, a busz sofőrje balra rántotta a kormányt, de így sem sikerült az ütközést elkerülniük. – A 21-es az egyik leglassabb busz. A sofőr mögött, jobb oldalon a második sorban ültünk, a becsapódást után előrerepültünk, az első ajtó ránk szakadt. Tolókocsiban raktak a mentőbe, a feleségem viszont egy karcolás nélkül megúszta.

Szabó József lapunkban olvasott a balesteről. A szező felvétele
Szabó József lapunkban olvasott a balesetről.
A szező felvétele

Szabó József még nem tudja, mikorra gyógyul fel, a jobb után bal keze is megsérült – ami egy hentesnél kellemetlen.

Mint korábban megírtuk, a busz egy háznak csapódott. – A statikai vizsgálat szerint a Délceg utcai családnak nem kell kiköltöznie, a házat belülről aládúcolták. A későbbiekben kijavítják a busz okozta sérülést – közölte Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Olvasóink írták

 • 6. witcher19 2011. december 15. 17:12
  „Köszönöm az együtt érzést mindenkitől.”
 • 5. gogol 2011. december 14. 20:28
  „Jobbulást Neki.”
 • 4. achilleus 2011. december 14. 13:01
  „3. newdog 2011.12.14. 10:32
  Az sajnos nevetségesen alacsony összeg. Igaz a bérlet árához is forintokkal (5Ft) járul hozzá ez a költség, nem is értem miért nem ezt emelik 5 forint többlet, már akár dupla kártérítést is jelenthetne, ami már talán tényleg számít a sérülteknek, miközben a bérlet ára 4-5 év alatt legalább 3 ezerrel növekedett.Ne legyen rá szüksége senkinek, de szerintem az a 10-15 forintos havi biztosításiköltség-növekedés bérletenként, nem terítene le senkit anyagilag.”
 • 3. newdog 2011. december 14. 10:32
  „Arról nem beszélve, hogy az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezők utazás biztosítással is el vannak látva, aminek az okozótól függetlenül fizetnie kell... szerintem. Igaz, az nincs akkora összeg, ami a kiesett bevételt pótolná, de a semminél több. Jobbulást!”
 • 2. igazságkereső 2011. december 14. 09:46
  „A baleset okozójának biztosítója teljes kártérítést kell,hogy fizessen Szabó Józsefnek. Egy ügyvédet mindenképp érdemes megbízni ezen ügy képviseletére! A törvény ide vonatkozó része szerint a sérültet anyagi szempontból abba a helyzetbe kell hozni, mintha semmik nem történt volna! Aki ismeri Szabó Józsefet, erre feltétlen hívja fel a figyelmét! További és mielőbbi teljes felépülést kívánok!”
 • 1. Cyber 2011. december 14. 07:01
  „Jobbulást kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezessen télen is rövidnadrágban! Ülésfűtés nyerhető ma az Ajándékosztásban!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a delmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön, játsszon, nyerjen minden nap! Tovább olvasom