Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megműtötték az urológián a skálás gyilkost

Tököl, Szeged - A hétvégén megműtötték az életfogytiglanra ítélt Bene Lászlót az urológiai klinikán. A skálás gyilkos nem volt életveszélyben, de sürgős beavatkozásra volt szükség.
Nem bocsátották feltételes szabadlábra

Bene Lászlóról legutóbb 2016. szeptember 8-án írtunk: arról számoltunk be, hogy az akkori szakértői vélemény alapján a büntetés-végrehajtási bíró 2016. szeptember 7-én nem bocsátotta feltételesen szabadlábra a sorozatgyilkosságért életfogytiglanra ítélt férfit. Ezt a következőkkel indokolta a bíró: „Nem következett be olyan mértékű változás Bene László személyiségszerkezetében, amiből arra lehet következtetni, hogy szabadulása után törvénytisztelő életmódot folytat, és a bűnismétlés veszélye is fennáll".
Rosszullét miatt pénteken a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályra szállították Bene Lászlót, az egykori budai Skála Áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, több mint húsz évvel ezelőtt életfogytiglanra ítélt elkövetőjét.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a budai Skála Áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A 65 éves Bene pénteken rosszul érezte magát, először nem tudták, mi a baja, és megfigyelésre bent tartották. A férfit, akit végig két fegyőr őrzött, végül az SZTE ÁOK Urológiai Klinikájára szállították, ahol rövid időn belül megoperálták.

Azt nem sikerült megtudnunk, milyen veseproblémái voltak a fogvatartottnak. Nem volt életveszélyben, de sürgős beavatkozásra volt szükség.

Érdeklődtünk a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál, ahol Orosz Zoltán őrnagy, a kommunikációs főosztály szóvivője azt mondta, kérdéseink bűnügyi személyes adatnak minősülnek, ezért ezekről nem áll módjukban információt szolgáltatni.

Információink szerint Benét azóta Tökölre, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházba szállították, és jelenleg is ott ápolják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rávetették magukat a férfira: összezúzták Olivér tüdejét a kidobók

Rávetették magukat a férfira: összezúzták Olivér tüdejét a kidobók
Még pünkösdvasárnap hajnalban vertek meg csúnyán egy 28 éves szegedi férfit a Hungi kidobói a szórakozóhely bejáratától néhány méterre, a bokros területen. Tovább olvasom