Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Megnyílt az Andy Warhol kiállítás - óriási az érdeklődés

Szeged - Óriási érdeklődés mellett nyílt meg péntek délután ötkor a Warhol-kiállítás Szegeden a Regionális Összművészeti Központban.
Nem csak a szegediek érdeklődnek a tárlat iránt, az egész ország területéről és a határon túlról is jelentkeztek már csoportok. Amennyiben a látogatók száma meghaladja a ház befogadóképességét, "kultúr-szmogriadót" rendel el az intézmény.

Százak tolongtak már a kiállítás késő délutáni megnyitóján is a szegedi összművészeti központban. Mindenki Andy Warhol világhírű képeit szeretné látni. Annyira nagy az érdeklődés, hogy a központ vezetése akár már szombattól korlátozhatja a látogatók számát. Amennyiben az meghaladja a ház befogadóképességét, az országban elsőként - "kultúr-szmogriadót" rendel el az intézmény.

Megnyílt az Andy Warhol kiállítás - Fotó: Frank Yvette (galéria)

Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója a megnyitó előtt elmondta: a korlátozás azt jelenti, hogy ha nagyon sokan vannak, akkor a személyi számok alapján a páros vagy páratlanra végződő számok alapján választaniuk kell, hogy melyik órában a páros vagy melyik napon a páratlant fogják beengedni.

A korlátozást csak végszükség esetén rendelnek el, ha akkora az érdeklődés, hogy a látogatók már nem férnek kiállítótermekbe. A szervezők ígérik, hogy családokat vagy csoportokat ekkor sem választanak szét.

Warhol életművének szinte teljes keresztmetszetét adja a kiállítás, melyen a főbb művei közül számos látható. A képek biztosítási értéke közel 250 millió forint.

Olvasóink írták

 • 8. varadipal 2009. február 10. 08:20
  „Mi az a "kultúr-szomg riadó? 2x is így van leírva. Gratulálok a szerkesztőnek és a korrektornak.”
 • 7. savos 2009. február 09. 10:05
  „Mintha már betiltották volna a személyi számokat. Miért csak a bankrablók jogairól beszél az ombudsman?”
 • 6. lidi 2009. február 07. 14:21
  „százak tolongtak? a kiállításmegnyitó nyilván ingyen van (bár a kép nem egészen hitelesíti az amúgy névvel nem vállalt cikket...)

  attól tartok, kultúrszmogtól (azért erről a nyelvújító kifejezésről is lehetne elemzéseket írni) kishazánkban nem kell tartani, főleg ott nemn, ahol pénzbe kerül a bejutás. Attól tartok, a válság miatt állásukat vesztettek itthon nem a könyvtárak előtt fognak sorban állni, mint a nagy Ámerikában...”
 • 5. Manikh 2009. február 07. 05:33
  „"ha-ha-ha"Jung-heinrich"Ha hiszed ha nem azokon a "frenetikus"eseményeken már tul lehet az intézmény csak ülj be egy "fokuszált"előadásra és átértékeled az életed!Egyébként a kiállitás tényleg jó!”
 • 4. hazaipalya 2009. február 07. 00:47
  „Igen szinvonalasak azok a négylevelü loherék.”
 • 3. JungHeinrich 2009. február 06. 21:16
  „.....gratulálok így tovább!!! Legközelebb az elégedetlenkedők lecsillapítására az ilyen színvonalas kiállítások mellett javaslok egy párhuzamos Győzike vagy Orbán vajda életéről szóló tárlatot, ahol ingyen fröccsöt oszthatnának....nos köszönjük ezt a kiállítást így tovább....”
 • 2. gardista33 2009. február 06. 21:01
  „hát ök ott vannak mindenhol ,a nagy testver fiygel téged”
 • 1. Manikh 2009. február 06. 20:16
  „A biztositási érték nem publikus,pláne a "lenyúlt"ef Zámbó után,mi a cél hogy most aztán gyertek,van "anyag"bőven elég egy "sárga flepni"és vihetitek??Jó gyors volt a sajtós még le sem ért az ucsó látogató és már benne van az ujságban gratula.........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cumisüveg és mikroökonómia

Szeged - A kismamák kihasználják, hogy a szegedi egyetem gazdaságtudományi karán kedvezményesen tanulhatnak. Amíg az óra tart, a nagyik az egyetemi épület körül cirkálhatnak a babakocsival. Tovább olvasom