Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Megnyílt az első karácsonyi vásár

Bár még messze a karácsony – egy hónap múlva gyújtjuk meg a gyertyákat a fenyőfákon –, az ünnepre szánt ajándékokat nem lehet eléggé hamar beszerezni. A Hangár Expó területén először nyílt karácsonyi vásár.
Karácsonyi dísztárgyak a börzén. Vevőre várva Fotó: Segesvári Csaba
Előkarácsonyi hangulatot áraszt a Hangár Expó karácsonyi börzéje. A vasárnapig tartó vásáron – amit először rendeznek meg a kiállítócsarnok területén – jól megfér egymással az ünnepi ajándéknak egyáltalán nem nevezhető törülköző és a sokak szerint tipikusan fenyőfa alá valónak tartott műszaki cikk.

A börze nyitónapján több tucat ember nézelődött a hatalmas csarnokban. Volt, aki az ágynemű-garnitúrák között időzött sokáig: gyerekei a piros vagy a kék árnyalatú szettnek örülnének-e jobban? Más a plazmatévéket vette sorra, a hatalmas képernyőket és hangszórókat vizsgálgatta – bizonyosan minden szomszédja hallja majd a Jingle bells dallamait, ha újdonsült tulajdonosa karácsonykor valamelyik zenecsatornát választja ünnepi kikapcsolódásként. A többség azonban csak „érdeklődőként" volt jelen: a városi kínálattal-árakkal hasonlítgatták össze a kereskedők portékáit.

Horváth Istvánné magányosan nézelődött a vásárban. Elárulta, bár nem vásárlási szándékkal érkezett, ha mégis meglát valami karácsonyfa alá illőt, és az árát is megfelelőnek találja, már most megveszi. – Ezért is hagytam otthon a család többi tagját – mondta mosolyogva. Voltak azonban olyanok is, akik családostul érkeztek nézelődni. Terhes István feleségével és két gyermekével éppen az adventi dekorációkat nézegette.

– Ajándékot most nem vásárolunk. Az adventi koszorú és az egyéb dísztárgyak kiválasztásánál azonban a gyerekek is itt lehetnek. Ha meglátunk valami ötleteset, gyerekek nélkül, a hét végén visszajövünk érte – árulta el.

A körút végén megállapítottuk: egy karácsonyi vásár, kezdődjön az bármikor és bármilyen helyszínen, forralt bor nélkül egy fabatkát sem ér. Ezzel a látogatók is így lehettek, hiszen ha ajándékokra még nem is – az édes-szegfűszeges ízű italra már most örömmel áldoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kétségbeesett SMS

Padlóig sújtott és nagyon megrendített! – reagált Pataki Ferenc neves festőművész a pályakezdő… Tovább olvasom