Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Megnyílt az utazáskiállítás

Megnyílt tegnap a XIII. Szegedi Utazás Kiállítás a Hangár Expó- és Konferencia-központban. Az együttműködő partnerek a szegedi önkormányzat, a Szegedi Turisztikai Kht., valamint a MÁV Zrt. Népszerűsítik a szegedi programokat, a szabadtéri játékok műsorát.
Fotó: Schmidt Andrea
Megnyílt tegnap a XIII. Szegedi Utazás Kiállítás a Hangár Expó- és Konferencia-központban. Az együttműködő partnerek a szegedi önkormányzat, a Szegedi Turisztikai Kht., valamint a MÁV Zrt. Népszerűsítik a szegedi programokat, a szabadtéri játékok műsorát. A látogatókat, akik az utazási irodák ajánlataiból válogathatnak a főszezon előtt, ma és holnap 10 és 18 óra között várják a rendezők. Mintegy 80 kiállító hozta el Szegedre a magyar városok és a vidék programjait, üdülési lehetőségeit, valamint a külföldi utak kínálatát. Románia és Erdély kézművestermékekkel, ételek, italok helyszíni elkészítésével is bemutatkozik.

Először szerepel önálló standdal a Kubai Köztársaság, amelynek képviselői a kiállítás színpadán zenével, tánccal szórakoztatják a látogatókat. Szeged város önálló standot állított a rendezvényen. A felnőtt belépő 600, a kedvezményes 300 forintba kerül. A kiállítás együttműködő partnere továbbra is a Cora Áruház, amelynek Cora–Hangár körjáratai 15 percenként indulnak a Cora Áruháztól szombaton és vasárnap 9.30 és 18.30 óra között.

Fotó: Gyenes Kálmán
Ablakot törtek, GPS-t loptak


Kitépték a szívét egy autóbusznak tegnap hajnalban Újszegeden. Az utazáskiállításra érkező jármű GPS-rendszerét vitték el a tolvajok. A kár legkevesebb tízmillió forint.

Feltörték a veszprémvarsányi Calippo Kft. ultramodern Neoplan autóbuszát tegnap hajnalban Szegeden. Ezzel érkezett a székesfehérvári Andromeda Travel a szegedi utazáskiállításra. A jármű Újszegeden, a kisstadion mellett parkolt, és a gépkocsivezető reggel negyed hétkor vette észre, hogy a sofőr melletti ablakot betörték, felfeszítették a műszerfalat, és kitépték a jármű szívét, a GPS navigációs rendszert, valamint elvitték a programlemezeket is.

– A becslések szerint a keletkezett kár legkevesebb tízmillió forint – mondta Nagy Éva. A székesfehérvári utazási iroda kereskedelmi vezetője hozzátette: a tolvajok különleges élménytől is megfosztották a kiállításra látogatókat, mert nem csupán a standon szerették volna bemutatni görög útjaikat, de buszos animációs programokkal is készültek.

Az iroda görög tulajdonosa, Giantsios Ioannis elmondta: hazájában még az autót sem szokás lezárni, nem kell attól tartani, hogy elviszik a járművet, és kiszedik a benne hagyott tárgyakat.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanúja alapján büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen – közölte tegnapi megkeresésünkre Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

F.K.-Cs.G.L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemmé alakult át a volt Móricz

Százötvenmillió forintos beruházással elkészült a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. új telephelye a… Tovább olvasom