Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Megoldódott a görög dráma: hazatérnek a teknősök

Elindult haza kedd délelőtt, a görög-macedón határhoz közeli természetes élőhelyére az a 700 görög teknős, amit még tavaly szeptemberben próbáltak meg az Európai Unió területére csempészni.
Tavaly szeptemberben a Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontja 1023 görög teknőst fogadott. Az állatokat a tiszaszigeti határ közelében akarták az unióba csempészni. A zsákokban nyomorgó teknősöket a rendőrök szállították a vadasparkba. A Fővárosi Állat- és Növénykert, majd a Szent István Egyetem állatorvos szakembereivel közösen látták el azokat.

Hazatérnek a görög teknősök - GALÉRIA

A DNS-vizsgálatok megállapították, a teknősök Bulgária görög-macedón határhoz közel eső területéről származnak. A hatóságok egyeztetése után minden akadály elhárult, hogy a közel 700 életben maradt görög teknős visszajusson természetes élőhelyére.

V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is jelen volt kedd délelőtt, amikor az állatok elindultak a görög-macedón határhoz közeli élőhelyükre. Veprik Róbert, vadaspark igazgatója azt mondta, nagy nap ez a mai, hiszen számukra a legszebb, amikor az állatokat vissza tudják engedni a természetbe.

A teknősöket hobbiállatként adták volna el tízszeres haszonnal holland, cseh, lengyel és akár amerikai gyűjtőknek.

A 3-5 év közötti teknősök salátát kaptak útravalónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldarabolják és kiosztják a kidőlt nyárfát

A levágott, leszakadt kisebb ágakból mulcs lesz. A múlt héten a Csongrádi sugárúton kidőlt nyárfa még nedves, aminek egy-két évet kellene száradnia felhasználás előtt. Tovább olvasom