Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Megpezsdült kerékpárosélet Szegeden

Szeged - Hardcore pesti bicajosok is részt vettek a szegedi kerékpárosfutár versenyen. Churchill is jött volna, csak ő meghalt.
Több mint hatvanan neveztek a második szegedi Flatland Alleycat biciklisfutár versenyre szombaton. A programot a Fixeged szervezte, és nem azért futárverseny, mert csak ők indulhatnak, hanem mert a futárok feladatát kell teljesíteni: minél rövidebb idő alatt eljutni minden megadott címre.
Több mint hatvanan indultak. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
A Monó Kávézóból indult a futam, és az volt a cél. A 10 helyszínes címlistát az első ellenőrzőpontnál kapták meg a versenyzők, annak helyszínét pedig induláskor mondta megafonba a főszervező, Csőke Szilárd. A mintegy 30 budapesti, és 10 debreceni versenyző jobb híján az első check pointig a szegedieket követte, aztán – mondta a verseny indítása után a a delmagyar.hu-nak Csőke Szilárd - megéri rászánni 10 percet a térképezésre és az útvonal elkészítésére.

Az ellenőrzőpontok között szerepelt többek között a Szent György téri játszótér, egy Karánsebesi utcai kocsma, a füvészkert, a sportcsarnok előtere – ahol egyébként akkor már gyülekeztek a teremlabdarúgó-bajnokságra érkező szurkolók, és a rendőrök is. Az alleycat szempontjából ennek azonban nem volt jelentősége, mint ahogy nem lett volna esőnek, hidegnek, szélnek sem. A verseny a valóságot modellezte: a futároknak dolgozni kell mindenféle körülmények között.

10 helyszínre kellett eltekerni Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

- A nevezéskor mindenki aláírja, hogy saját felelősségére, és a közlekedési szabályok betartásával vesz részt – magyarázta Szilárd, aki azért szervezi a szegedi alleycatet, hogy megpezsdüljön az itteni kerékpáros élet, amihez ilyenkor „a hardcore pesti bicajosok is csatlakoznak". Az alleycat koordinált kerékpározás, olyanok vesznek részt benne, akik nap mint nap közlekednek a forgalomban. A helyieknek ugyan ebben előnye van, viszont a Fixeged késő délután ügyességi számokat is rendezett.

Az indulók között voltak hivatásos biciklisfutárok, kerékpárversenyzők, de olyanok is, akik egyébként csak közlekedési eszközként használják a biciklit. Többen hajtottak fixie-t, de ez nem volt kitétel, bármilyen típussal részt lehetett venni a futamon.

Nagyjából egy óra alatt teljesítette a távot a győztesként egyszerre beérkező szegedi futár, Nagy Máté, és a Vitéz néven bemutatkozó fővárosi pályaversenyző. A táv kétharmadánál ismerkedtek meg, akkor döntötték el, hogy összedolgoznak Máté helyismerete, és Vitéz technikai felkészültsége miatt, aki húzni tudta a szegedi fiút.

- Nagyon erős, majd nézd meg a vádliját – ajánlotta Máté, aki az első szegedi alleycatet is holtversenyben nyerte, bár az nem taktikai összedolgozás, hanem a véletlen műve volt.

A győztesek: Máté és Vitéz. Középen a főszervező. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
- Jó kis egyenes szakaszok voltak, Máté is jól rakta a kerekét, tudott jönni szélárnyékban – értékelt Vitéz. Szerintük külön jó, hogy egy szegedi és egy pesti győztese lett a versenynek.

A szervezők egyébként elégedettek voltak az érdeklődéssel,
Churchill is jött volna, csak ő már meghalt – mondta Ricsi, a Monó üzemeltetője, aki a pestieket szállásolja el a hétvégén.

Atomboy videója az ügyességi versenyekről:

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. péember 2011. január 17. 17:04
  „15. papsajt 2011.01.17. 08:53
  reggel 6 kor a régi híd újszegedi oldalán 5 kerékpárossal futottam össze a sötétben.
  3nak nem volt világítása
  1nek hátul villogója volt
  1nek elöl-hátul világítása volt.

  Ezen kellen már javítani!
  Sajnos ilyen van. Én pl minden nap látok olyan kerékpárost aki nem tudja normálisan a belvárosi híd kerékpárútjait használni.
  A versenyen résztvevők kerékpárjain kivétel nélkül volt első és hátsó világítás a versenyzőkön bukósisak is, sőt a szervezők folyamatosan hangosbeszélőn figyelmeztettek mindenkit a közlekedés biztonságra.
  Egyébként pedig mindneki látott már szabálytalan bicikliseket éppúgy mint járdán parkoló vagy mozgássérült helyet foglaló autót , nem kijelölt átkelőhelyen szabálytalankodó gyalogost is mégsem írja soha senki, hogy ezen kellene javítani.”
 • 29. Mignoon 2011. január 17. 16:36
  „és nem estek el a macskaköveken,kátyukon,téglákon?”
 • 28. kispacni 2011. január 17. 15:00
  „27. Miért is szubjektív az én véleményem ? Ha szerinted az én véleményem amely szerint Ricsi beköpését nem tartom humorosnak- szubjektív, akkor miért nem szubjektív azok véleménye, hogy Ricsi beköpése humoros.
  És mi a Te véleményed, mert azt még nem olvastam.”
 • 27. CsImre 2011. január 17. 14:21
  „25.

  Nah látod, van, akinek az MP nem jön be, van, akinek meg ez. 20 sor magyarázkodás részdedről igencsak fölöslegesnek tűnik, már ha nem akarod, hogy az abszolút szubjektív véleményedet vallja mindenki.”
 • 26. KissEmília 2011. január 17. 14:13
  „vagy az is lehet, hogy baromság erről vitatkoznotok itt? ááá, nem, biztos nem nekem van igazam.”
 • 25. kispacni 2011. január 17. 14:01
  „Csimre

  1. Azt mondtam kérdezzünk meg, nemhogy esetleg egy angolnak sem tetszene.
  2. "szervezők egyébként elégedettek voltak az érdeklődéssel,
  Churchill is jött volna, csak ő már meghalt - mondta Ricsi, a Monó üzemeltetője, aki a pestieket szállásolja el a hétvégén."
  Akár tetszik akár nem ennek így nincs értelme. Ebben semmi vicces nincs, mert se füle se farka. Ha már Monty Pythonhoz nyúltál, akkor emlékezz vissza, ott többnyire jól elhelyezett értelmes nem öncélú poénokból álltak a szkeccsek. Értetted, mikor miért kihez nyult(ak) a szerző(k).

  Olvasva Ricsi rendkívül értelmes mondatát, nekem csak annyi jött le, hogy hallott egy Churchill nevű fazonról, aki bizi eljött volna, dehát már feldobta a talpát. Még az sem biztos, hogy Winston Churchilről van szó. De ha mégis róla van szó, akkor miért idézte őt, mert nekem nem világos. Mondanám, hogy került a csizma az asztalra. De nem semmi értelmezés, hanem bumm Churchill is jött volna, csak ő már meghalt".

  Sajnálom nekem nem humoros, inkább kegyeletsértő, de minimum tachó. Mert tegyük fel, hogy mondjuk Ricsi a Mónó üzemeltetőjét valami súlyos tragédia éri idén, és jövőre nem tud eljönni ugyanerre a versenyre. És DM megint tudósít és ezt olvassuk:

  Baromi nagy buli volt. Ricsi is eljött volna de .....

  Na még mindig vicces Csimre ? Ugye nem :-((( Esetleg szerinted is tachó volna ez.
  Vagy még mindig nem elég fejlett angolos Monty Pythonos a humorérzékünk.
  P.S. Apropó Monty Python. Nagyon sok embernek nem jött be a Monty Python sem. És én egyiket sem ítélem ezért el (még nagy MP rajongóként sem).”
 • 24. Mignoon 2011. január 17. 13:28
  „akinek a biciklizásröl csörcsill jut az eszébe
  ott vmi nem kerek”
 • 23. Mignoon 2011. január 17. 13:27
  „elobb utobb mindenki meghal”
 • 22. nelek 2011. január 17. 13:13
  „Legyen szavazás, hogy Churchillt kire cseréljük le, hogy végre vicces legyen a cím.
  Gobbi Hilda?”
 • 21. Ányez 2011. január 17. 13:07
  „Szerintem sem volt vicces. Talán azért sem, mert - ha igaz - nem mindenki tudhatja, hogy Chuchill nagy bicajos volt. Másrészt meg morbid valaki halálával mindjárt éhgyomorra, címadásként (még ha idéz is) indítani. Mindegy, a cikket elolvastuk, nem? A cél úgyis ez volt...”
 • 20. CsImre 2011. január 17. 12:53
  „19.

  Noh kispacni, akkor prezentálj itt nekünk egy angolt, és kérdezzük meg. A Monthy Python még Hitlerrel is viccelődött, halott társuk hamvai(nak mondott hamut) lelökték a színpadon, majd a szőnyeg alá kezdték söpörni, végül fölporszívózták.

  http://www.youtube.com/watch?v=utHmeN31RT0”
 • 19. kispacni 2011. január 17. 12:12
  „Általában fejlett humorom van. Értem is és alkalmazom. A Churchill halott vicc nem jött be. Kérdezzünk meg egy angolt. Nekik ráadásul tényleg elismerten jó humoruk van. Még a fekete humor sincs messze. Ha ők sem nevetnek majd rajta , akkor lehet mégsem az olvasók humorérzékével van baj.”
 • 18. Mignoon 2011. január 17. 11:28
  „nem kéne még nyugdijba menni zsuzsi néni ?
  :D”
 • 17. nelek 2011. január 17. 09:39
  „"reggel 6 kor a régi híd újszegedi oldalán 5 kerékpárossal futottam össze a sötétben.
  ...
  Ezen kellen már javítani!"

  Fog ez javulni! 1 hónap múlva reggel 6-kor már világos lesz.:-)”
 • 16. mazsolaszolo 2011. január 17. 08:55
  „A klasszikus, jó humorhoz nem csak intelligencia szükséges, hanem lelki rugalmasság is. (Persze, előfeltétel, hogy a humor tényleg humor legyen. Nem minden humorra vevő minden ember, és nem mind humor, ami annak van előadva.) Pl. egy mélyen depressziós ember lehet bármekkora intelligenciával és humorérzékkel is megáldva, nem fog röhögni semmin, bármennyire jó is a vicc.

  Nekem az tetszett a cikkben, hogy külön kiemelték, hogy a pesti és a szegedi srác együtt dolgozott és együtt is nyert. Gratula nekik és minden résztvevőnek, szervezőnek! Több ilyen rendezvényt a jövőben!”
 • 15. papsajt 2011. január 17. 08:53
  „reggel 6 kor a régi híd újszegedi oldalán 5 kerékpárossal futottam össze a sötétben.
  3nak nem volt világítása
  1nek hátul villogója volt
  1nek elöl-hátul világítása volt.

  Ezen kellen már javítani!”
 • 14. tol 2011. január 16. 19:52
  „így kerültél te is egy kis szabad levegőre, barátom!”
 • 13. wasserkopf 2011. január 16. 16:43
  „Nagy az isten állatkertje, és lám, mily´ alacsony a kerítés ....”
 • 12. newdog 2011. január 16. 16:15
  „10.! Igazad van! :)”
 • 11. északmagyar 2011. január 16. 14:39
  „Sajnos nekem többféle intelligenciám van, és olykor kapcsolok, olykor nem.

  De ja, télleg nem a Dm szavai, úgyhogy mea culpa.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt az árvízvédelmi készültség Szegednél

650 centi alá csökkent Szegednél a Tisza, ezért déltől megszűnt a megyeszékhely vízmércéjéhez tartozó szakaszon az első fokú árvízvédelmi készültség. Tovább olvasom