Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Mégsem érinti a Torontál parkolót a fürdőberuházás

Szeged - A Torontál tér közterület, és az is marad. Az önkormányzat nem adja oda, és nem adja el senkinek – cáfolta Mózes Ervin a szegedi fideszesek állítását. A jegyző szerint az ellenzék félreértette az apportlistát.
– A szegedi önkormányzat nem adja el és nem adja oda a Torontál teret senkinek, így a Hunguest Hotels Zrt.-nek sem – közölte lapunkkal Mózes Ervin jegyző.

Később finomítják

A jegyző közölte azt is, egyelőre csak megállapodástervezet készült azért, hogy beadhassák a pályázatot. Ha nyernek, akkor kerül sor a finomításokra.

Korábban megírtuk: Szeged hatmilliárd forintos fürdőberuházást tervez a Ligetfürdő területén a Forrás Hotelt is tulajdonló Hunguest Hotels Zrt.-vel. A város és a vállalat a beruházásra közös projektcéget hozna létre, amely 3 milliárd forintos uniós támogatásra pályázna. Ha a pályázat sikeres, az önkormányzat a cégbe apportálja a fürdő ingatlanjait és egyéb vagyontárgyait 1,2 milliárd értékben. Az együttműködési megállapodás, benne az apportlista a város honlapján is megtalálható. A Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján azt állította: a felújított Torontál tér is rajta van az önkormányzati apportot felsoroló listán, nem tartalmazza viszont a vagyontárgyakról készült értékbecslés. Az ellenzéki párt szerint ugyanez a helyzet a két önkormányzati vendégházzal is. Megnéztük: a listán valóban szerepel a Torontál tér 4-es helyrajzi számú terület, ami a Fidesz szerint nem más, mint a felújított újszegedi parkoló.

Érthetően!

Gyimesi László, a Fidesz városi vezetője közölte: készséggel elhiszi Mózes Ervin állítását, de nem érti, miért nem lehetett olyan előterjesztést készíteni, amely semmilyen szempontból nem aggályos. Szeretné továbbá, ha a városvezetés az együttműködési megállapodást pontosan, és mindenki számára érthetően állítaná össze.

Mózes Ervin ezt cáfolta. Közölte: a szóban forgó terület a fürdő használatában van. A földhivatal ugyanis Torontál tér 4. szám alatt tartja nyilván a SZUE-bejárat melletti kis utca fürdőn belüli folytatását. Ez szerepel az apportlistán. Elképzelhető, hogy a Hunguest a másik utcadarabra – tehát a bejárat melletti kis zsákutcára – is igény tart, de az egyelőre nem az önkormányzat dolga. Itt egyházi ingatlan és magántulajdon is van, a Hunguestnek – ha akar – velük kell megegyezni. – A Torontál tér közterület. Senki nem akarja ezt a funkcióját megváltoztatni. A parkoló parkoló marad – hangsúlyozta Mózes Ervin.

A vendégházakkal kapcsolatban a jegyző közölte: nem igaz, hogy az új vendégház szerepel az apportlistán. Nem is lenne indokolt, mivel nem a fürdő mellett van, hanem a Pillich Kálmán utcából nyílik. A Fürdő utcai régi és rosszabb állapotban lévő vendégházat viszont valóban apportálja az önkormányzat – a listán rajta is van. Ezt azért nem tárgyalja az értékbecslés, mert azt csak a fürdő kezelésében lévő vagyonra kérték. A ház viszont az önkormányzaté.

Négycsillagos

Hülvely István, a Hungeuest vezérigazgatója megerősítette: nem tartanak igényt a Torontál téri parkolóra. A fürdő vendégei biztosan fogják használni, de az az önkormányzat tulajdona – fogalmazott. A fürdőberuházással párhuzamos hotelfejlesztésről elmondta: decemberben kezdenek dolgozni. A jelenleg 178 szobából 28-at kollégiumként használnak, a többi a háromcsillagos szálloda vendégeinek áll rendelkezésre. A tervek szerint a beruházás végén a négycsillagos Forrás Hotelnak 180-250 szobája lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egymásért újra segíti Mehmet Karcsikát

Szeged - Döntött a gyámhivatal, Mehmet Tüysüz novembertől találkozhat a fiával. Igaz, egyelőre… Tovább olvasom