Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Mégsem nyit ma a Club 911

Különös és változatos a története Szeged egyik szórakozóhelyének: kinyitják, bezárják – és megint. Az egykor Coctail néven futó diszkó eredetileg ma este nyitott volna újra, Club 911 néven, de a bulit elhalasztották.
Fotó: Karnok Csaba
Hetek óta rádióból, műsorújságokból tudható: új szórakozóhely nyílik Szegeden Club 911 néven. A titokzatos, szándékosan keveset mondó reklámok eleinte nem árulták el, hogy hol és mikor lesz a nyitó buli, majd néhány napja közhírré tették: a Kálvária sugárúti egykori Coctail helyén, először ma várja közönségét a 911. De mégsem avathatják fel ma este a klubbot a fiatalok.

A szórakozóhelynek nemcsak a mostani nyitás fiaskója, hanem eddigi története is különös. Az 1998-ban G Pont néven induló diszkó hamar bezárt, egy évvel később már a Coctail név volt olvasható a homlokzatán. Rövid időre 2002-ben is zárva tartott – ezúttal felújítás miatt. A beruházás azonban nem növelte kellőképpen a forgalmat, így 2003 május végén a tulajdonosok eladták a hely üzemeltetési jogát. A zárás váratlanul érte a törzsközönséget.

Az eladók képviselője Bera József volt, aki akkor üzleti titokra hivatkozva sem a vételárról, sem az új befektetők személyéről nem nyilatkozott. A régi tulajdonosok úgy tudták: hamarosan újra nyit a Coctail. Nem így lett. S bár többen jelezték, hogy szívesen üzemeltetnék a helyet, a diszkó azóta is zárva tart. Hogy meddig, azt tegnap ottjártunkkor a díszítőfestést végző művészek nem tudták megmondani.

Benke Csabát, a SZOTE-klub, valamint – információink szerint – az új szórakozóhely vezetőjét lapzártánkig nem tudtuk megszólaltatni, kollégái jövő hétre ígértek tájékoztatást. Ők megerősítették: lesz klub, csak az eredeti tervekhez képest később. Pontos időpontot a diszkó leendő alkalmazottai sem tudnak. A SZOTE csapata a 911-et csak üzemeltetni fogja, tudomásunk szerint az ingatlan tulajdonosa a város egyik ismert üzletembere, Farkas Antal.

Szegeden többen úgy tudják, a 911-nek egy vagy több hatósági engedélye hiányzik a ma esti nyitáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsike néni és unokája mikrosütőt vásárolt

Tele kosár játékunkban ezúttal egy domaszéki nyugdíjas előfizetőnknek kedvezett a szerencse. A… Tovább olvasom