Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Mégsem tüntetnek Botka házánál

A Teve utcánál történtek és más elfoglaltságuk miatt mégsem tüntetnek a szegedi demonstrálók Botka László háza előtt holnap.
Az eredeti tervektől eltérően mégsem demonstrálnak pénteken Botka László szegedi polgármester háza előtt a helyi tüntetők. Múlt pénteken Szőregen, az Ujhelyi István államtitkár házánál rendezett megmozduláson Toroczkai László úgy nyilatkozott: ő hamarabb ment volna Szeged első emberének otthonához, Tóth Péter szervező pedig később bejelentette: február 16-án délután ezt meg is teszik. A rendőrségen azonban tegnap még nem tudtak a tervezett eseményről, ami azt jelenti: nem gyűlhetnek össze holnap Baktóban, a szegedi polgármester ellen tüntetők. Az ilyen megmozdulásokat ugyanis 72 órával az esemény megkezdése előtt be kell jelenteni.

– Valóban nem lesz pénteken tüntetés. Még egyeztetünk arról, hogy mikor legyen, illetve legyen-e egyáltalán demonstráció a polgármester háza előtt – mondta Tóth Péter. A szervező a bizonytalanság indokaként egyrészt a Teve utcai rendőrpalotánál történteket, illetve az emiatt kialakult közhangulatot említette. „Nem szeretnénk újra céltáblát csinálni magunkból." A másik ok ennél racionálisabb: sok rendszeres tüntetésrésztvevő nem ér rá most pénteken.

– Még egyeztetünk, nem dönthetek erről egyedül – válaszolta arra a kérdésre, hogy mikor dől el, mennek vagy nem Botka László házához. Kijelentette azt is: csak „magánemberekkel", nem pártokkal vagy politikusokkal tárgyalnak erről.

Tóth Péter a március 15-ére tervezett szegedi eseményekről egyelőre nem tudott, vagy nem akart felvilágosítást adni. Annyit mondott: időben értesül a terveikről mindenki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió 50 ezer forinttal zárult a Gregor-portré árverése

Egymillió 50 ezer forinttal zárult tegnapra virradó éjjel a Gregor Józsefet ábrázoló festményért… Tovább olvasom