Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Megszűnik a 11-es és 77-es busz, lesz helyette 77 és 77A

56,8 millió forintot spórol az önkormányzat azzal, hogy augusztus 24-től megszünteti a 11-es és 77-es buszt. Az útvonalukat összevonja, és lesz 77-es és 77A-s járat. Erről döntött csütörtökön a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága.
Az önkormányzat tavaly 717 millió forint támogatást fizetett a DAKK Zrt.-nek a buszszolgáltatásra. Ezt az összeget vélhetően idén tovább kell emelni, de a város már így is több mint 2 milliárd forintot költ a 34 milliárdos költségvetéséből arra, hogy a DAKK és az SZKT jegyekből és az állami állami támogatásból befolyó pénzét kiegészítse. A bizottsági előterjesztésbe az áll, hogy a működés fenntartása érdekében ritkítja a város a buszjáratokat. Figyelembe vették az utasszámlálás adatai és egyeztettek az érintett körzetek önkormányzati képviselőivel. Tarjánt a nagyállomással összekötő 11-es járat és a Mars tér-Baktó között járó 77-es járat megszüntetésével 76 ezer 700 kilométert, vagyis 56,8 millió forintot spórol meg a város. Ménesi Imre, a bizottság elnöke hangsúlyozta, nem csak megszüntetésről, hanem összevonásról döntöttek.

Augusztus 24-től új számozású buszjáratok viszik az utasokat. A 77-es a nagyállomás és Baktó között közlekedik majd óránként, érintve a Víztorony és Mars teret. A 77A-s járat csúcsidőben 20, kora reggel és késő este 30 percenként Mars tértől Baktóig és vissza.

A 77-es útvonala a nagyállomástól: Személy pu.– Szent Ferenc u. – Bécsi krt. – Petőfi Sándor sgt. – Kálvária sgt. – Mars tér (aut. áll.) – Hétvezér u. – Berlini krt. – Gál u. – Római krt. (Szilléri sgt.) – Fecske u. – Csillag tér (Budapesti krt.) – Tarján, víztorony – Budapesti krt. – Szeged, Szélső sor – Alkotmány u. – Gyümölcs u. – Kokárda u. – Bugnár u. – Baktó, Völgyérhát u.

77A-s útvonala a Mars tértől: Mars tér (aut. áll.) – Hétvezér u. – Berlini krt. – Gál u. – Római krt. (Szilléri sgt.) – Fecske u. – Csillag tér (Budapesti krt.) – Tarján, víztorony – Budapesti krt. – Szeged, Szélső sor – Alkotmány u. – Gyümölcs u. – Kokárda u. – Bognár u. – Baktó, Völgyérhát u.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megy a kukába a zöldhulladék

Törvényi változás miatt már nem számít jól hasznosíthatónak a zöldhulladék, mert nem lehet géppel kibontani a nejlonzsákból. Mehet a kukába. Tovább olvasom