Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Megtalálták a ruzsai tóban elsüllyedt férfit

Búvárok találták meg tegnap este annak a ruzsai férfinak a holttestét, aki szombaton fürödni ment egy növényzettel sűrűn benőtt tóba, és elsüllyedt.
Erősen hínáros a ruzsai határban lévő, úgynevezett „téesz" tó, éppen ezért tilos fürödni benne. Jelenlegi tulajdonosa több tiltó táblát is elhelyezett a parton, ezeket azonban gyakran eltulajdonítják ismeretlenek. Valószínűleg fürödni akart egy ötven év körüli ruzsai férfi, amikor szombaton belement a vízbe, és úszni kezdett. A partról egy szemtanú látta elmerülni.

A Ruzsa határában, elhagyatott helyen lévő, korábban mezőgazdasági hasznosítású, az egykori termelőszövetkezet által használt, ma erősen elhínárosodott, náddal benőtt tóban állítólag vannak halak, ezért néha horgászok is látogatják. A szemtanú is horgászott – tájékoztatott M. Toronykői Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A ruzsai férfi elmerülése után nem bukkant fel. Hiába kereste a szegedi tűzoltóság szombaton motorcsónakkal és – jobb eszköz híján – csáklyával, nem sikerült megtalálni. A hínár a csónak propellerjére is rátekeredett.

Tegnap búvárok folytatták a keresést, és este, lapzártánk idején kiemelték a tetemet.

A rendőrség nyomatékosan kéri: a nyári melegben se engedjen senki a csábításnak, ne fürödjön máshol, csakis az erre alkalmas, kijelölt vizekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint mindenki maga irt szúnyogot

Egyszer volt összehangolt szúnyogirtás Csongrád megyében – és lehet, hogy utoljára. A múlt… Tovább olvasom