Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Megtalálták a Tas-domborművet

Pusztaszeren találták meg tegnap a rendőrök az ellopott Tas-domborművet. A rendőrfőkapitány ezért visszavonta a félmillió forintos nyomravezetői díjat, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója és a pusztaszeri polgármester viszont továbbra is kifizetné a 100 ezer forintot annak, aki segít kézre keríteni a tolvajt.
Lakossági bejelentés alapján találták meg a rendőrök tegnap Pusztaszeren az ellopott Tas-domborművet. A műkincset egy út mellé helyezték el. Névtelenséget kérő informátorunk szerint a tettes azért rakta a domborművet látható helyre, hogy az visszakerüljön eredeti helyére – vélhetően megijedt a kitűzött nyomravezetői díj, valamint a nagy sajtóvisszhang hallatán.

Mivel a dombormű előkerült, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta, hogy a megyei rendőrfőkapitány visszavonta a félmillió forintos nyomravezetői díjat. Ezzel szemben Kertész László, a pusztaszeri polgármester, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója, Kállay György lapunknak úgy nyilatkozott: ők továbbra is szívesen kifizetnék az együttesen felajánlott 100 ezer forintos díjat annak, aki segíti a rendőrséget, hogy megtalálják a tettest.

Tajti László, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatának vezetője a rendőrökkel szinte egy időben ért tegnap a helyszínre. Kézbe ugyan nem tudta venni a domborművet, de viszonylag közelről úgy látta: nincs rajta sérülés. A domborművet a rendőrség lefoglalta, de később természetesen vissza kerül az emlékműre. Tajti László hozzátette: azt a két másik domborművet, amit a tettes megrongált, de nem tudott lefeszíteni, helyreállítják. Ennek módjáról még nem döntöttek, ám szóba került az újraöntés is. Azt egyelőre nem tudják, hogy megvannak-e még az 1900-ban az emlékműre felhelyezett domborművek öntőmintái. A rendőrség a tettest továbbra is keresi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor rapült a színpadon

Két nagyszabású koncertet adott a Rapülők Budapesten. Geszti Péter zenekara közel százfős… Tovább olvasom