Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Megtalálták az ország legjobb vécéit: Szeged különdíjas lett

Szeged - Csütörtökön kiosztották a Magyarország legjobb vécéinek járó díjakat. Az első helyezett a győri Árkád illemhelye, a különdíjas a szegedi pályaudvar vécéje, míg a közönségdíjas Ági Mama Fecskéje lett.
Csütörtökön adták át Magyarország legjobb vécéinek járó díjakat. Az elsőséget a győri Árkád illemhelye egy speciális pontrendszer alapján érdemelt ki. Az értékelés folyamán elsődleges szempont volt a tisztaság, a felszereltség, az esztétikum és a kényelem. A Buditime-projekt kitalálói a nyilvános és vendéglátóipari egységekben található vécék tisztán tartásának fontosságára igyekeznek felhívni az emberek figyelmét.

A Buditime kitalálói Breki-a-Békát bízták meg azzal, hogy térképezze fel az ország vécéinek állapotát. Breki 2007 áprilisa óta közel száz illemhelyet vizsgált meg és dokumentált a blogján fotókkal és leírással - tapasztalatai megtalálhatók a www.buditime.hu oldalon. Az "országos vécéturné" november 19-én, a toalett Világnapján ért véget.

A honlapra felkerült vécékből a pontozás alapján kiválasztott tíz legjobbra és Breki három kedvencére január 17-ig bárki leadhatta voksát. A szavazás eredményeképp a győri Árkád mellett különdíjban részesült a MÁV szegedi pályaudvarának mosdója, és közönségdíjat kapott Breki egyik legkedvesebb vécéje, a Fecske, amelyet Ági Mama felügyel és tart ragyogóan tisztán. A kezdeményezésre rengeteg olvasói hozzászólás érkezett, több, mint 47 ezer látogatója volt a site-nak az elmúlt kilenc hónap során.

Amire büszkék lehetünk... Fotó: Buditime-projekt

"A Buditime-projekt keretében egy rendhagyó társadalmi kezdeményezést indítottunk el: az ország legjobb WC-jének jutalmazásával szeretnénk felhívni a figyelmet a mosdók általános állapotának és tisztaságának fontosságára, hiszen az illemhelyek állapota részben tükrözi országunk tisztaságát és igényességét is. Ugyanakkor kíváncsiak voltunk arra is, hogy általánosságban mit gondolnak Magyarországon az emberek erről a témáról." - nyilatkozta Pataki Judit.

A díjátadón Szilágyi Mihály, a Buditime akció vezetője és koordinátora kifejtette, hogy az elmúlt közel egy év tapasztalatai alapján elképzelhető, hogy egy szélesebb társadalmi mozgalom követi majd az idei kezdeményezést.

A szegedi díjazott illemhelyről – amelynek díját Sukari Imád vállalkozó vette át – Tóth Veronika, a vécéversenyt koordináló egyik cég ügyfélkapcsolati menedzsere elmondta: amellett, hogy nagyon jó állapotban találták az állomás márványberakásokkal díszített mosdóit, fontosnak tartották, hogy a díjjal ösztönözzék a MÁV-ot.

Olvasóink írták

  • 1. Bizly 2008. január 24. 19:51
    „Lehet, hogy szar ügy, de legalább már egy kis elismerés! Ránk fér!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágták a szegedi Széchenyi tér legöregebb platánját

Szeged - Mára virradó éjszaka kivágták a szegedi Széchenyi tér leginkább balesetveszélyes platánjait. Köztük volt egy az elsők között ültetett platánmatuzsálem is. Tovább olvasom