Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Megtalálták Szeged legszebb bosziját

A boszorkányfesztiválon pénteken és szombaton este megválasztották a legszebb szegedi boszorkányokat. A húszéves Fatime lett a jelmezes szépségverseny győztese, a 26 éves Alexandra pedig a Szeged legszebb boszorkánya címmel büszkélkedhet.
Piros orrú, fekete ruhás banya seprűnyélen, kinek arca rejtve maradt, lilára festett hajú lány és szőke boszorkány fehér ruhában – mind a színpadra lépett péntek este a boszorkányfesztivál jelmezes szépségversenyén Szegeden, a Széchenyi téren. Volt a boszik közt családanya, tinédzser és egész fiatal kisfiú is. Ki seprűvel, mások rőzsével, vagy éppen csattogóval a kezükben érkeztek. Nevezni ugyan este hét óráig lehetett csak, de akadt, aki akkor pattant fel a színpadra, amikor a verseny már javában folyt. Néhány boszi csábos mosolyával próbálta elkápráztatni a zsűrit, más aprópénzzel és gyöngyökkel bombázta a közönséget – lelkesedésre számítva.

A zsűri tagjai a szervezők közül kerültek ki, ott volt például Sándor Zoltán, a Szeged Felsővárosi Civil Egyesület elnöke, vagy Papdi Endre főszervező, illetve a rendezvény díszvendége, Szegedi Erika jósnő és „főboszorkány". A boszorkányok bemutatása után a zsűri félrevonult. Nehéz volt a döntés: a szépség vagy a csúnyaság legyen a nyerő, vagy éppen a legtalálóbb jelmez? A vajákos boszorkány címet Túri Csilla, a harmadik helyezett nyerte el, aki elmondta: púpja egy gumilabda volt, és a fejkendőjét díszítő, hüllőre emlékeztető figurák hoztak neki szerencsét.

Csányi Mária tápéi banyaként vihette haza a második helyezettnek járó ajándékcsomagot. A hölgy korát legfeljebb csak saccolni tudnánk, hiszen az arcát nem láttuk. A fődíjat, egy ajándékcsomagot Puskás Ferenc, a Kárász csárda tulajdonosa adta át a legszebb, legesztétikusabb boszinak, Korom Fatimének, akinek családjában régi hagyomány a misztérium. – A nagymamámtól örököltem a boszorkányság iránti kíváncsiságom. A ruhám tulajdonképpen a nővéremé, eredete azonban szakmai titok – mondta a húszéves, hosszú, fekete, szűk ruhát és varázslósapkát viselő lány.

Szép, fekete macskák

Péntek este feketemacska-szépségversenynek lehettünk tanúi a Széchenyi téren. Láttunk perzsa cicát és hagyományos házi macskát is, sőt még plüsscica is versenghetett élő társaival. A macskákról a közönség tapsa döntött, ami sokszor hasonló intenzitásúnak tűnt. A zsűri Mircit választotta, aki arról vált híressé, hogy mindenbe megpróbálja belepréselni magát. Különdíjasnak pedig Mázlit, a félszemű cicát választották.

A forgatag szombat este tovább folytatódott a Széchenyi téren. Láthatóan több szemet vonzott a szegedi szépségek utcai viseletben, falatka fürdőruhákban és estélyi öltözékben végigvonuló 18 fős csapata. A szépségkirálynő-jelöltek a pódium mögött gyülekeztek, némelyik reszketett az izgalomtól. Néhányan még utoljára elpróbálták Szabó M. Natália, az egyik szegedi modell- és reklámügynökség tulajdonosa által betanított koreográfiát. Vajon ki lesz a legszebb szegedi boszorkány? Az első körben saját ízlésükről, stílusukról tehettek tanúbizonyságot a lányok. Egyesek a neccharisnyás vagány fekete öltözéket, mások a visszafogott, elegáns kisruhát találták a leghatásosabbnak. Rövid öltözködés után következett sok férfi néző számára az est fénypontja, a fürdőruha-bemutató. Az egyenként színpadra lépő lányokat tapsvihar kísérte. A fekete-fehér pöttyös fürdőruhától kezdve az apró rózsaszín ruhadarabig mindent láthattunk. A fiatal és idősebb nők látszólag otthonosan mozogtak a falatnyi ruhadarabokban is, pedig sokan először szerepeltek ekkora közönség előtt.

A bemutatót záró kisestélyi és koktélruhás részt lágy zene vezette fel. A zsűri tagjain, akik a különböző médiumok képviselőiből, modellügynökségek vezetőiből és a szponzorok közül kerültek ki, már látszott, mindjárt dönteni kell. – Itt most nem az a lényeg, hogy modellalkatú legyen a királynő. Nálam a természetes báj a legfontosabb. Az a lényeg, ahogyan végigvonul a kifutón: kecsesen, mégis provokatívan. Én arra adom a szavazatomat, aki a leginkább megtestesíti a hagyományos értelemben vett igazi nőt – magyarázta Mayer Ivette zsűritag.

A lányok már izgatottan várták az eredményt. Papdi Endre, a zsűri tagjaként kihirdette a nehezen meghozott döntését. Az egyik udvarhölgy a 22 éves Tóth Veronika Zsuzsanna lett, aki a koktélruhás blokkban Sajti Izabella és Lengyel Leonóra szegedi divattervező egyedi tervezésű, egyiptomi stílusú ruhájával keltette fel a zsűri érdeklődését. A 23 éves venezuelai Maricely Fuenmayor lett a másik udvarhölgy, aki sokszor latin táncos motívumokkal színesítette a koreográfiát. Nyereményük wellnesshétvége teljes ellátással. A korona Korom Alexandra fejére került. Szeged első Miss Witchy Hungaryje, a 26 éves szőke szépség könnyezett a meghatottságtól. Egyiptomi nyaralás, különdíjként modelltanfolyam, illetve egy vacsorameghívás nyertese lett. Elmondta, most jelentkezett életében először szépségversenyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy igazi boszorkány a szegedi platánok alatt

Amit a szervezők csak remélni mertek, az tökéletesen beigazolódott, Szeged egyetlen valódi… Tovább olvasom