Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Megtaláltuk Szegeden a 9 és háromnegyedik vágányt

Ismerik a Harry Potter-könyveket, látták a filmeket? Akkor ismerős lehet a varázslóiskolába tartó Roxfort Expressz, ami a 9 és háromnegyedik vágányról indul. Csak előtte neki kell rohanni egy falnak. Ilyen Szegeden is van.
Mióta megjelentek J. K. Rowling Harry Potter-regényei, és elkészültek a filmek, sok gyerek álmodozott-álmodozik arról, hogy ő is megkapja a levelét Roxfortból, a varázslóiskolából. Átkerül egy különleges világba, ahol a mágia a hétköznapi, és a mindennapi élet a különös, és belőle is varázslótanonc lesz. Na de az iskolába el is kell jutni valahogy: Londonban szállnak fel a Roxfort Expresszre. A vágányok mellé trükkös módszerrel lehet bejutni: ahol ki van írva, hogy 9 és háromnegyedik vágány, ott neki kell rohanni teljes erőből a falnak. A vonat indulásáig átenged, onnantól koppan a késő, szó szerint.
Fotók: Farkas Judit
Jó hírünk a jövendőbeli varázslóknak és boszorkányoknak, hogy Szegeden is megtaláltuk a 9 és háromnegyedik vágány bejáratát. Ugyan nem a klasszikus téglafal, ami előtt emberek százai fényképezkednek nap mint nap az angol fővárosban - már ha győzik kivárni a sort -, de legalább jól látszik a fehér felirat a fekete csempén. Aki pózolni akar előtte, annak magának kell gondoskodni róla, hogy szépen lobogjon a sálja, mintha szaladna. A Madách utca sarkán nem áll külön ember, aki tartja, mert Londonban  még erre is gondoltak a turisták elmondása szerint. Sín sincs a közelében, hacsak nem a villamosé, de feltételezzük, a varázslók ezt megoldják valahogy. Fájós lábú varázslók kedvéért egy ajtót is elrejtettek a falon, ne kelljen futniuk - ugye, látják a kilincset?
Már éppen le akartuk írni a szokásos figyelmeztetést, hogy azért a falnak rohanás kipróbálását nem javasoljuk, de nem tesszük mégsem. Ha valaki tényleg, igazából megkapja a "behívót" a varázslóiskolából, az miért is ne futhatna neki a fekete csempének? Csak arra vigyázzon, el ne vétse az indulás időpontját. Különben ugyanúgy visszapattan a falról, mint bármelyik átlagos földi halandó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napig minden a dél-alföldi táncokról szólt Deszken - Fotók

Két napig minden a dél-alföldi táncokról szólt Deszken - Fotók
Országos néptáncfesztivált rendeztek pénteken és szombaton Deszken. Tovább olvasom