Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Megtámadtak egy nővért Makkosházán

Szeged - Néhány napon belül két rablótámadás is történt Szegeden, a Makkosház városrészben. Mindkétszer nők voltak a célpontok. Az egyik áldozat súlyos, a másik súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Az utóbbinak, a megtámadásáról lapunknak nyilatkozó nővérnek eltört a koponyacsontja.
Néhány napon belül két rablótámadás is történt Szegeden, a Makkosház városrészben. Mindkétszer nők voltak a célpontok. Az egyik áldozat súlyos, a másik súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Az utóbbinak, a megtámadásáról lapunknak nyilatkozó nővérnek eltört a koponyacsontja.

– Este negyed tíz lehetett. Már a munkahelyem közelében jártam, amikor a hátam mögül csoszogó hangot hallottam. Megfordultam, egy magas, sovány, baseballsapkás férfit láttam közvetlenül mögöttem. Valami husángszerű volt a kezében, ami leért a földig. Később a rendőrök mondták, hogy vipera volt – mondta a szegedi, Agyagos utcai Waltner Károly Otthon nővére.

Az Agyagos utcai intézet dolgozói egyedül már nem mernek utcára menni Fotó: Frank Yvette

A 45 éves sándorfalvi asszonyt néhány napja munkába menet megtámadták, és kirabolták. Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a koponyája keresztirányban, 10 centiméter hosszan betört. Szerencséjére az agya nem károsodott.

– A férfi semmit sem mondott, azonnal ütött. A fejemre. Borzasztóan fájt az ütés, összeestem. Azt még láttam, hogy a támadó felkapja a táskámat, és elszalad. Nem veszítettem el az eszméletemet, nagy nehezen sikerült felállnom. Elindultam az otthon felé. Az járt a fejemben, hogy várnak a munkahelyemen, nekem ma éjszaka dolgoznom kell. Néhány méter után a földre rogytam. Megint felálltam, tettem pár lépést, újra összeestem. Ez többször megismétlődött. Az otthon előtt álló kollégáim egy idő után megláttak, odarohantak hozzám, bevittek, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget. Csak akkor láttam, hogy a fejemből ömlik a vér, és a ruhám is véres.

A rendőrség a támadókon kívül szemtanúkat is keres

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették, hogy Makkosházon az Agyagos utcai rablótámadás előtt néhány nappal egy másik, hasonló bűncselekmény is történt, de arról a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem árultak el. Azt vizsgálják, hogy a két támadást ugyanaz a férfi követte-e el. Információink szerint az akkori áldozat is nő volt, neki nem a fejét, hanem a vállát érte az ütés.

A lapunknak nyilatkozó, rendkívül törékeny sándorfalvi asszony kérte, hogy a nevét ne írjuk le. Azt mondta, fél, és tudja, hogy munkatársai és a környéken lakók is rettegnek.

– Pénz nem volt a táskában, a rabló a mobiltelefonomat és az irataimat vitte el. Az arany nyakláncomat, karláncomat, gyűrűimet meghagyta – mondta a nővér, akinek teljes gyógyulása hónapokig is eltarthat.

A Waltner Károly Otthon igazgatója, Szűcs Péter főorvos a rablótámadás utáni napon rendkívüli értekezletet hívott össze. Megkérte a mintegy 150, főleg három műszakban dolgozó, jórészt nő munkatársait, hogy a jövőben ne egyedül érkezzenek és távozzanak. Az igazgató megerősítette, amiről az áldozaton kívül több munkatársa is beszélt: a támadás óta az otthon dolgozói rettegnek.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. munkatárs 2007. december 22. 08:24
  „Minden elismerésünk a Tarjáni Polgárőrség vezetőjének és tagjainak, akik miattunk fagyoskodnak az utcán esténként. Ők nem szerepelni akarnak (ugye Tisztelt Városőrség!?), hanem tényleg érdemi munkát végeznek! KÖSZÖNJÜK Nekik!!! Az erkölcsi elismerésünk az Övék, bár tudjuk, hogy abból nem lehet pl. tankolni. Miért nem becsüljük meg azt a néhány emert, akik valóban ÖNZETLENÜL tesznek a közért? BOLDOG KARÁCSONYT”
 • 27. Patrik 2007. december 21. 15:53
  „Hát nem tudom....én nem félek és mindössze 160 cm-r vagyok és ezért én úgy gondolom, hogy én könnyű " préda " vagyok.... minden nap végig megyek rajta és még senki nem akart bántani... nem kell félni... szerintem a tettes... most fél és nem fog többé ilyet csinálni....”
 • 26. polo 2007. december 18. 16:19
  „A rendörség mit tesz ennek érdekében?
  Ha meglenne a bünös a hülye magyar törvények még szabadlábra helyeznék mig tart a vizsgálat mert neki is vannak jogai.Addig nyugottan elver még egy két Nőt.De ha valamelyik fejes rokona lenne nagy erökkel nyomoznának”
 • 25. Egy dolgozó 2007. december 18. 04:21
  „Több dolgozó is látta az illetőt erre ,,sétálgatni",tehát még nem vagyunk biztonságban!!!”
 • 24. Mese 2007. december 17. 21:20
  „Jó ötlet a gyalogos járőrözés,de nem tudnak mindenhol ott lenni a rendőrök sem. Tudjátok ilyenkor örülök,hogy engem mindig elkísér párom,ha jövök dolgozni és mikor késő este végzek. Egyébként mi is Makkosházán lakunk,elképesztő,hogy mik történnek errefele,mert pl. alsóvároson inkább előfordul az ilyesmi”
 • 23. Állampolgár 2007. december 17. 10:04
  „Hol vannak ilyenkor a rendőrök, polgárőrök, városőrök???”
 • 22. Bogyó 2007. december 17. 08:39
  „Arra még senki nem gondolt, hogy a drogdílerek elfogása, a drogoshalál és a rablások között összefüggés lehet? Kell a pénz annak a nyomorult narkósnak drogra! Csak azt nem értem, ha az ilyeneket elkapják, miért nem lehet teljes névvel, fotóval megjeleníteni az újságban vagy más sajtóban?”
 • 21. aggódó 2007. december 16. 16:22
  „Szerintem teljesen értelmetlen etnikai kérdést csinálni ebből a szomorú ügyből, ugyanúgy vannak roma, illetve nem roma elkövetők - sajnos. VISZONT: Szörnyű, hogy pont azon a helyen, ahol gyerekeskedtem, majd felnőttem, ilyen dolgok megtörténhetnek, ezek után rettegve teszem fel a kérdést, ki lesz a következő?”
 • 20. Lala 2007. december 16. 15:56
  „jó lenne ha méltóságos rendőr úrak kiszállnának a több milliós járör kocsikból és gyalogosan járöröznének az lenne igazán ami elriasztaná a bűnözöket”
 • 19. Szabad Bálint 2007. december 16. 14:20
  „Eltűnés miatt keressük családtagunkat, Szabad Bálintot.

  06 30 291 05 90

  Aki haza hozza Bálintot, 1000 eurót kap!

  Bővebben: http://szabadbalint.uw.hu”
 • 18. iazsagoszto 2007. december 16. 12:37
  „Mindegy magyar vagy cigány volt az elkövető.Sokkal határozottabb és keményebb büntetésekre lenne szükség , nem pedig ejnye-bejnyékre......
  Addig a törvény alkotók is lazábban ítélkeznek, míg a saját környezetükben vagy családjukban nem történik hasonló esest. (ne is történjen, de keményebben ítélkezzenek!)”
 • 17. El Nyomottka 2007. december 16. 10:53
  „Lehet, hogy keménydrogos a csávó, de hogy komoly baj van a fejében, az tuti...”
 • 16. kovacs 2007. december 15. 22:42
  „Felháborító, hogy viperával leüthetnek egy törékeny, védtelen nőt! Teljesen mindegy, milyen származású az illető, az ilyen cselekedetre nincs mentség, még a szegénység sem hatalmaz fel senkit, hogy ilyet tegyen! Nem lehet arra a környékre is rendőrt küldeni?”
 • 15. Konrad 2007. december 15. 22:22
  „Kuruc: de ha nem cigány, akkor jössz és meaculpázol itt? Naná, hogy nem! És vajon megsértődsz, ha valaki topicot indít magyarbűnözésről? Nem kell válaszolnod...”
 • 14. Kuruc 2007. december 15. 22:14
  „Ha egy büdös cigány is az elkövető, mint ahogy az nagyon valószínű, a cigányfaj- és bűnözővédő média akkor se fogja leírni a származását a dakotának, lásd pl. a szellemi fogyatékos unokáját megerőszakoló tetvest!!!”
 • 13. balogjenő 2007. december 15. 21:26
  „Simogatni kell az ilyan alja embereket, és koncertet rendezni nekik.”
 • 12. orchidea 2007. december 15. 19:10
  „fogyasztó - nagyon igazad van”
 • 11. fogyaszto 2007. december 15. 18:31
  „cigany vagy magyar teljesen mindegy a lenyeg az hogy egy nyomorult par szaros ezer forintert kepes volt brutalisan bantalmazni tobb embert.Szerintem ez mar a gazdasagi megszoritasoknak a hatasa rablasok,fosztogatasok eroszakosan mikor mar az emberek ilyesmire vetemednek.Szerintem ma magyarorszagon ha beismerjuk ha nem a lakossag 60-70% szegenysegben el.Aki meg ennel is nyomorultabb az kovethet el ilyen cselekedetet.....

  Bush büszkén mondja német és magyar kollegájának, hogy az amerikai emberek átlagban 3000 dollárt keresnek. 2000-ből meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli, mire költik a maradék ezret.

  Merkel: a németek 2000 eurót keresnek, 1500-ból meg lehet élni, az államot nem érdekli, mire költik a maradék 500-at.

  Gyurcsány: A magyarok 60 ezret keresnek, 90 ezerből meg lehet élni, az államot nem érdekli, honnan szerzik a maradék 30 ezret...”
 • 10. Lutetia 2007. december 15. 16:07
  „A cikk egy szóval nem említi, hogy cigány volt az elkövető. Önmagát minősíti az, aki (ilyenkor is) cigányozik.”
 • 9. Dodó 2007. december 15. 15:22
  „Sólyom(úr);SZDSZ;MSZP! Nincs cigánybűnözés? Ilyenkor érdekes módon Lévai Katalin hágai díszcigány és társai nem nyilatkoznak! Vajon miért?”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés indul a tiszai halászat ellen

Szeged - Mészáros András a megye minden horgászegyesületéhez eljuttatja aláírásgyűjtő ívét: a… Tovább olvasom