Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Megteltek a hétvégére Szeged szállodái

Megteltek  a hétvégére Szeged szállodáiVendégek tömege színesíti ezekben a napokban a szegedi utcaképet. Fullra jár az Art Hotel is. Fotók: Karnok Csaba
Szeged - Két hónappal ezelőtt megtelt minden szálláshely a mostani hétvégére Szegeden - idén is telt ház lesz a városnapi rendezvényeken. Ráadásul már a környékben is nehéz szállást találni, a vásárhelyi állattenyésztési napok miatt ugyanis a megye többi szállójában is nagyüzem van.
„Nincs szabad szobánk". Ezzel a mondattal találkozik mindenki, aki a mostani hétvégére szeretne szállást foglalni akár panzióban, akár szállodában Szegeden. A kereskedelmi szálláshelyek nagyjából két hónappal ezelőtt mind elfogytak. A rutinosabbak már egy évvel ezelőtt bejelentkeztek a Szeged napja rendezvénysorozat fő programjának idejére, hiszen köztudott, hogy mindig ez az a hétvége, amikor a város telt házzal üzemel.

– A mostani péntek, szombat a legkeresettebb. Hét közben még találtunk szállást saját ügyfeleinknek, a következő napokra azonban ez már gyakorlatilag lehetetlen. Tegnap egy cég visszamondta a foglalását az egyik szállón, de azok is szinte azonnal elkeltek – mondta el lapunknak Ács Szilvia, a szegedi Tourinform-iroda vezetője.

Szegeden a kollégiumokkal és magánszobákkal együtt összesen közel 8000 szálláshely van, ebben a pár napban azonban ez is kevésnek is bizonyul. – Hasonló a helyzet a júliusi és augusztusi hétvégéken is, akkor azonban néhány szabad helyet azért szinte mindig találni – mondta Ács Szilvia.
 
Pihenő a Dóm téren.
Pihenő a Dóm téren.

A rendezvénysorozat tíz napja alatt nagyjából 300 ezren fordulnak meg Szeged belvárosában, a legnagyobb tömeg azonban a mostani hétvégére koncentrálódik. Arra a kérdésre, mi a borfesztivál és a hídi vásár sikerének titka, a turisztikai szakember azt mondta, elsősorban az, hogy fiatalok, idősek és családok is megtalálják a nekik való szórakozást. – Emellett jó a marketing kommunikációja is: országos sajtóban is lehet hallani róla – tette hozzá.

A későn ébredő turisták helyzetét nehezíti, hogy idén Szeged egyik fő turisztikai eseménye egybeesik a vásárhelyi állattenyésztési napokkal is, így nemcsak a városban, a környékén is telt ház van mindenhol.

A rendezvénysorozat nem csak a szállodáknak, a vendéglátóknak is nagy forgalomnövekedést hoz. -Mi egyébként is tele vagyunk tvégenként, a hídi vásár napjaiban viszont hosszabbak azok az időszakok, amikor nincs szabad asztalunk - mondta el Kovács Zsolt, a Vendéglő a Régi Hídhoz tulajdonosa. - A vendégek ilyenkor
kénytelenek elfogadni, hogy nem biztos, hogy abban az időben tudnak jönni, amikor tervezték. De ugyanez igaz ezekben a napokban a többi belvárosi vendéglátóhelyre is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

27 éves szentesi fiatal rabolt a Kárász utcán - videó

27 éves szentesi fiatal rabolt a Kárász utcán - videó
A rablót a rendőrök kiérkezéséig az állampolgárok visszatartották, a nő azonban nem várta meg az… Tovább olvasom