Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Megtévesztő zsákutcatáblák

Szeged - Tévedtek a közutasok: elfelejtették kinyitni tegnap hajnalban a vágányjavításhoz lezárt Bajai utat Szeged határában. Ígérik, ma és holnap, amint lehet, beengedik az autósokat.
Megint nem sikerült rendesen kitábláznia az útjavítást az állami útfelelős Magyar Közút Kht.-nak. Kóvályogtak a megtévesztett autósok és kamionosok tegnap Szeged határában az 55-ös úti körforgalomnál. Nem tudták, kinek higgyenek: a híreknek vagy a szemüknek. A nagy, zöld útjelző táblán reggel, délben és délután is zsákutcajelzés mutatta: zárva a főút Szeged felé. A város csak Röszke irányában kerülve érhető el.

A tájékozottak viszont tudták, hogy az útzár időszakos. Megírtuk mi is: tegnap hajnal 5-ig, ma is hajnal 5-ig javítják a reptér melletti átjárót. Ma este 9-től holnap délután 2-ig dolgoznak viszont teljes útzár mellett. Így sokan a figyelmeztető tábla ellenére behajtottak a szokott útvonalon. Még többen voltak, akik mérgelődve forogtak a körforgalomban vagy beljebb. Biztos, ami biztos, kerültek, hogy célba érjenek.

Most akkor minek higgyenek a sofőrök: a híreknek vagy a táblának? Fotó: Karnok Csaba
Most akkor minek higgyenek a sofőrök: a híreknek vagy a táblának?
Fotó: Karnok Csaba

– Sajnos elfelejtettük letakarni az 55-ös úti körforgalomnál a terelőtáblákat Szeged irányában, amikor hajnalban abbahagyták a munkát a Bajai úti vasúti átkelő javítói. Napközben szabad volt az út, és szabad ma is – ismerte el Gádzser Gábor, a Magyar Közút Kht. megyei forgalomszabályozási és hálózatkezelési osztályának vezetője. Azt mondta, van terelési tervük, ennek ellenére nem takarták le terelőtáblát, nem nyitották ki a zsákutcát. Az osztályvezető elnézést kért, és megígérte: ma és holnap a munka végeztével letakarják a fölösleges jelzéseket. Ma estétől holnap kora délutánig megint utat zárnak, és terelnek. Kerülnek az autósok, buszok. A vonatok Dorozsmáig közlekednek.

Olvasóink írták

 • 2. k 2008. október 17. 06:31
  „Nem csak itt volt el rontva hanem a Fonógyári út és a Bajai út kereszteződésénél, reggel 7-kor még zsák utca volt, este meg fogták és el fordítota vki a táblát!
  De ez nem azt jelenti h minden közlekedő olvassa a híreket!
  Jah fekete pont a Közút kezelőjének!!!”
 • 1. k 2008. október 17. 06:31
  „Nem csak itt volt el rontva hanem a Fonógyári út és a Bajai út kereszteződésénél, reggel 7-kor még zsák utca volt, este meg fogták és el fordítota vki a táblát!
  De ez nem azt jelenti h minden közlekedő olvassa a híreket!
  Jah fekete pont a Közút kezelőjének!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menetrend

Szeged - A Tisza Volán Zrt. menetrend szerinti helyi, helyközi, távolsági és nemzetközi járatai a… Tovább olvasom