Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Megújul a kilátó a Nagyszéksós-tónál

Mórahalom - Mórahalom felé, a Röszkei úton igen kedvelt kirándulóhely a Nagyszéksós-tó. A területre 100 méter hosszan benyúló kilátó új deszkákat és csavarokat kap, a kirándulók hamarosan újra birtokba vehetik.
10 évvel ezelőtt építették meg Mórahalom mellett a Nagyszéksós-tóba 100 méter hosszan benyúló kilátót. A faszerkezet ez idő alatt elhasználódott, néhány eleme elkorhadt, veszélyessé vált, ezért a Kiskunsági Nemzeti Park vezetősége a teljes felújítás mellett döntött.

– Voltak már olyan részei a faépítménynek, amelyeket cserélni kellett, végül lebontották a munkások a teljes pallósort, és új deszkákat raktak a helyére – tudtuk meg Krnács Györgytől, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrétől.
A végéhez közeledik a kilátó felújítása: az elmúlt három hétben a teljes szerkezetet kicserélték. Fotó: Kuklis István
A végéhez közeledik a kilátó felújítása: az elmúlt három hétben a teljes szerkezetet kicserélték.
Fotó: Kuklis István
A fából épült kilátót a nemzeti park saját forrásából, néhány millió forintból újította fel. A munkálatok három hete kezdődtek, és már a végén tartanak, a tervek szerint a héten befejeződnek, és a kirándulók újra birtokba vehetik a kilátót. A kirándulóhely igen népszerű, jó helyen van, mindig találhatunk látványosságokat. A bivalyrezervátum mellett az ott élő madarak is nyújtanak látnivalót a természet kedvelőinek. Most ősszel nyári ludakat, gémféléket lehet látni – érdekesség az a 14 fős pásztorgémcsapat, amely eddig mediterrán vidékeken és Észak-Afrikában volt honos. Krnács György elmondta, ez a madárfaj nemrégiben kezdett észak felé terjeszkedni, hazánkban ekkora számban idén először tartózkodnak. Kedvelik az állatokat, így a bivalyok hátán, azok közelében lehet őket felfedezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

,,Kistestvéri féltékenységből kezdtem" - Varró Dániel Szegeden mesélt költészetéről

,,Kistestvéri féltékenységből kezdtem
A József Attila-díjas költő, Varró Dániel Szegedre látogatott. Az író-olvasó találkozón szó esett házasság előtti és utáni költészetről, sms-ekről, ihletről és a Nyuszikáról is. Tovább olvasom