Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Megújulhat az IH

Indulhat a Szegedi Ifjúsági Ház 364 millió forint értékű felújítása – ezt tegnap jelentette be a kulturális és a regionális fejlesztési miniszter Budapesten.
Megkezdődhet a Szegedi Ifjúsági Ház teljes felújítása. A kormány és az országgyűlés is jóváhagyta Szeged kérelmét.

Idén összesen 7 milliárd 18 millió forint címzett támogatás jut kulturális célokra, melyet 12 önkormányzat, köztük a szegedi nyert el – jelentették be tegnap Budapesten. A támogatásból idén csak 30 millió forintot kap a város, jövőre juthat hozzá 146 millió forinthoz, 2008-ban pedig 134 millióhoz.

A Szegedi Ifjúsági Ház az 1970-es években készült kétszintes nagy, valamint egy háromszintes kisebb tömegből alakult ki. A házat korszerűsítik, újra alkalmassá teszik a kor igényeinek megfelelő előadások, koncertek, konferenciák, valamint kiállítások és egyéb elemi kulturális rendezvények lebonyolítására.

Az épület elektromos és gépészeti rendszere elavult, ezért teljes körű rekonstrukcióra van szükség. A védelmi rendszer korszerűsítése sem kerülhető el. A felújítás nagyon fontos eleme a teljes berendezés, bútorzat cseréje. Az épület külső képe is megváltozik, és belseje is fiatalosabb hangulatú lesz majd. Ami talán a legfontosabb: a nagyterem akusztikáját is javítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi kórházat hibáztatja a család

Szűcs Tamásnét háziorvosa tíz nap alatt kétszer utalta be kivizsgálásra a szegedi kórházba. A… Tovább olvasom