Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Megújult a röszkei szociális központ

Röszke - Több mint 43 és fél millió forintból fejlesztették a röszkei szociális szolgáltató központ szolgáltatásait.
A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása mint pályázó, röszkei székhelyének felújítására nyert támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint a hazai központi költségvetési előirányzatból.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a projekt bruttó költségének 90 százalékával támogatta a pályázatot, amelynek záró rendezvényét a napokban tartották az intézményben. A költségek fennmaradó részét a helyi önkormányzat finanszírozta.

Több szolgáltatás igénybe vehető a felújított központban.Fotó: Schmidt Andrea
Több szolgáltatás igénybe vehető a felújított központban.
Fotó: Schmidt Andrea

– Átalakították az épületet; a homlokzatot szigetelték, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtést, akadálymentes parkoló, bejárat és mosdó létesült. Új informatikai eszközöket szereztünk be, illetve vásároltunk egy nyolcszemélyes gépkocsit és egy kerékpárt – sorolta fel az újdonságokat Török Erzsébet intézményvezető. A Rákóczi utcai intézményben működik a házi segítségnyújtás, a gyermekjóléti és a családsegítő szolgálat irodája, valamint itt kapott helyet a szociális étkeztetés adminisztrációja. A létesítmény a kistérség öt településének rászorulóit látja el 36 szakdolgozóval. Röszkén kívül Deszk, Kübekháza, Tiszasziget és Újszentiván összesen 12 ezer lakosának szolgáltatnak.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2011. szeptember 12. 10:39
  „Megújult a röszkei szociális központ

  Örvendetes ez a hír!
  A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása mint pályázó igazi egyházi és az én hívő cselekedetemnek megfelelő hasznos tettet valósított meg.
  Valóban a rászorulók helyzetén kel segíteni és ezeket a feltételeket kell biztosítani és jobbá tenni a lehetőségeket figyelembe véve.
  Csak így tovább!

  További sok sikert!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a zsombói kerékpárutat

Zsombó - Egy évvel az alapkőletétel után szeptember 6-án átadták a zsombói kerékpárutat. Tovább olvasom