Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Megütötték a hazafelé sétáló fiút - sebészetre kellett menni

Szeged - Felháborodva írt a Delmagyar.hu-nak egy 3 gyermekes anyuka, akinek minden ok nélkül megütötték 14 éves fiát a szegedi Erdélyi téren. Úgy gondolja, elszomorító történetük bárkivel megeshet.
Az anyuka elmondása szerint július 16-án, délután fél 6 körül 14 éves fia épp a barátjától sétált hazafele egyedül az újszegedi Erdélyi térnél, amikor egy közelben tanyázó banda egyik erősebb alkatú tagja kiszúrta őt. A támadó úgy megütötte,hogy felrepedt ajkát több öltéssel hozták rendbe a sebészeten.

Az anyuka azóta is csak az okokat találgatja. Úgy gondolja, talán csupán erőfitogtatásból tette a fiához hasonló korú elkövető. Szerinte ha velük ez megtörténhetett, bárkivel előfordulhat, ezért fordult a Delmagyar.hu-hoz.

Értetlenül áll az eset előtt: hogyan támadhatnak meg valakit fényes nappal egy ilyen forgalmas helyen, egy gyakran látogatott játszótér közelében. Agresszivitásra kell gyerekeinket nevelnünk, hogy megvédhessék magukat az efféle bandákban szocializálódó és a TV csatornákból erőszakot tanuló ifjúságtól? - kérdezi.

A panaszos anyuka szerint nem ártana komolyabban venni a gyermeknevelés felelősségét, hiszen a nyári szünetben már nem lehet
áthárítani a pedagógusokra mindezt. Értelmes családi programokkal, feladatokkal, sporttal vagy akár valamilyen munkával kellene lekötni az energiával teli, utcákon-tereken tekergő gyermekeket.

Ön mit gondol az esetről? Történt a környezetében hasonló támadás?

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. APA 2008. július 23. 10:49
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Érdeklődéssel olvasva a különböző szintű, színű és szagú hozzászólásokat, de nem csak az vezetett arra, hogy reagáljak, mert ÉN VAGYOK A GYEREK apja, hanem mert rendkívül érdekes volt olvasni a téma által indukált kis népi életképet.
  Rendkívül fontosnak tartom azt, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, csak sokakban nem tudatosul ennek a kétélű mivolta. A vélemény nem csak a témát hanem saját magunkat is minősíti. Részemről még soha nem vettem részt hasonló fórumokon, pláne nem voltam közvetett módon a témája... Nem volt még alkalmam ekkora körben megvitatni dolgokat, de azt érzem, hogy itt is - csakúgy mint az iskolai vagy munkahelyi közösségekben - előbb - utóbb mindenkiről lehull a lepel...
  Olvastam számomra érdekes és megfontolandó gondolatokat, és éreztem egynémely esetben az igazi jó szándékot a mondandóban.
  És itt a végén slusszpoénként kedves LIFE hozzászólása...
  Tudnod kell, hogy feleségem pedagógus lévén jobban ismeri a roma gyerekek lélektanát mint bárki, és jobban szereti a szerethető roma gyerekeket mint bárki. Szándékosan nem említette meg a garázda suhanc faji hovatartozását, mert tudta, hogy ebben a jelenségben NEM EZ A LÉNYEG !
  Igen, ti sok és önmagát értelmesnek tartó hozzászóló barátaim ! Konnyű romázni, cigányozni, zsidózni és norvégezni...
  EMBERNEK lenni viszont nagyon nehéz, manapság egyre nehezebb, stílusosan mondva: k*va nehéz, de mi mindezek ellenére mégis ,,csak erre" próbáljuk nevelni három gyermekünket:
  Ne bánts másokat, tégy a közösségért, légy toleráns és aminek ezek után megnőtt a jelentősége: VIGYÁZZ MAGADRA...
  Azt, hogy hogyan lehet ma erőszakmentesen, másokat tiszteletben tartva, magunkra vigyázni? Erre talán egy külön fórumot kellene nyitni...”
 • 69. LIFE 2008. július 21. 11:30
  „"Tisztelt" roppant "tájékozott" hozzászólók!

  Honnan a francból szedték, hogy cigány volt az elkövető?
  Elképesztő az a fröcsögés, amibe képesek önmagukat hergelni.

  Nem kell cigánynak lenni ahhoz, hogy erőszakos legyen a fiatal. Volt itt már hír az algyői esetről, az állványcsavarral szurkáló fiúról, a társaikat terrorizáló tanulókról, akik bizony nem cigányok voltak!

  Szánalmas amit itt sokan művelnek, szánalmasan ostoba.:(”
 • 68. egyszeru polgar 2008. július 21. 09:50
  „Kedves "web". Talan nem tevedek, ha magamra vettem hozzaszolasat.
  Szerintem a forum lenyege, hogy mindenki elmondhassa amit a tema kapcsan szeretne. On szerint nagyot tevedte es talan ennyire egyszeru az ugy? Nagyon sok cikk kapcsan szobakerult a fiatalkoruak agresszivitasa. Bizony a nyariszunet alatt foglalkoztatni kell a fiatalokat, hiszen a szulok nem maradhatnak otthon. pedagogusik kerulnek utcara, holott iskola utani es szabadidos foglalkoztatasokat kellene szervezni. igaz , vasarhelyi temaban, de mar tettem javaslatot olcso nyari foglalkoztatok mukodtetesere. Nem kell ezeknek luxusigenyueknek lenni, hogy egyszeru es kis jovedelmu szulok is kepesek legyenek gyermekeiket bfizetni. A fizikai leterheles nagyon fontos a fiatalok szamara, hiszen tele vannak energiaval. Aztan kulturalis , a mai fiatalokat erdeklo foglalkoztatasokat lehetne szervezni.
  Az onvedelemi kepzes is egy ilyen, igen is, kellene hogy legyen oktatas, ha nem is a tananyagba epitve, de nem feltetlenul mint evekig uzott sportag, hanem rovidebb tanfolyam. Ha hiszi ha nem, ez mar bizony tarsadalmi szintu tevekenyseg es nem csak monitor elott ulve unatkozom.”
 • 67. szkíta 2008. július 20. 23:53
  „Azt azért jó tudni,hogy ezek mindig többen vannak mint mi,és egyre többen lesznek.Akkor most kell a Magyar Gárda,a Jobbik vagy nem?”
 • 66. KukoricaJancsi 2008. július 20. 22:17
  „Arra biztatnék mindenkit, hogy ne féljen!
  Gondolja át, hogy mit tehet (karate, védőfelszerelés, stb), tegye meg, és nyugodjon meg. Többet nem tehet. Ha tehetne, akkor megtette volna.
  A félelem sok betegség okozója, ezért a hasonló cikkeken sem érdemes rágódni.”
 • 65. web 2008. július 20. 22:10
  „Nos egy biztos,nagyon eltértünk a témától,de az adjon tanácsot, aki kalácsot is ad mellé!Ott a monitorok előtt igen szépen látjuk ám a világot,ha belecsöppenünk egy ilyen vagy hasonló esetbe jaj de nagyon tudunk ám sírni.”
 • 64. egyszeru polgar 2008. július 20. 21:27
  „"eros janos" taktikai tanacsai elso osztalyuak. Viszont a megelozes nem csak az adott esetkre vonatkozoan, hanem nagy tarsadalmi szinten is fontos. Raadasul tobb sikon is mint csalad, iskola, media, kulturpolitika, biztonsagiszervek es megfelelo torvenyek, kormanypolitika. Minden egyes kis ugy beletartozik valami modon a nagy szisztemaba, annak eleme.”
 • 63. eros janos 2008. július 20. 18:49
  „Kölyök koromban nálunk is voltak utcai csetepaték, emlékszem. Egy stratégia vált be a legjobban, amit még karate edzésen is tanítottak. Meglepetés erejével és egy nagy sípcsont rúgással kinyitni a kört és futás.

  Hogy jön ide a karate? Mindig azt mondta az edző, hogy a futás a legfőbb fegyver.

  És volt még pár ilyen alapelv:
  - a konfliktust meg kell próbálni elkerülni, egészséges paranoiával (öt Ork áll az utcán, irány a másik oldal, esetleg kivilágított főutca...)
  - minimális erőszak: ha egy sípcsont rúgás elég, nem kell eltörni a lábat (sajna minél nagyobb az ellenfél, annál nagyobbat kell ütni)
  Ja, a súlyos testi sértés mindig büntetendő.

  - no fegyver: kellemetlen, ha az embert a saját fegyverével verik meg.
  - elemi önvédelem: érdemes legalább alapokat tanulni. Nem terminátor szinten, csak nyúlcipőig...
  - mobiltelefon, gyorstárcsázásra papa, mama, valaki, aki riasztható”
 • 62. álomvilág 2008. július 20. 18:46
  „a 26-os iszonyat nagy bunko
  , , lehet hogy ö is olyan akitöl félni, keell?
  hát kivanom kapjon el egyszer egy erősebb”
 • 61. egylány 2008. július 20. 18:29
  „Nos...
  Engem is megtámadtak már az orkok. Öten körbeálltak, fogdostak, majd követelték, hogy menjek velük oda, ahova csak akarják. Bár magassarkú cipő volt rajtam, mert buliból hazafelé mentem, de a hegyesorrú cipőmnek köszönhtően fájlalták a lábukat, sikerült KIVEREKEDNEM magam az ötösfogatból és csak futottam ahogy a lábam bírta. Nem panaszkodni szeretnék, de az ízületeim évekkel ezelőtt tönkrementek családi örökség miatt. Azóta nagyon félek egyedül menni bárhova, bár nem ütöttek meg, de épp elég volt annak a tudata, hogy öten vannak, megfognak, visznek és ki tudja mit tesznek. Mert gyenge lányként nem sokat tudtam volna ellenkezni... 18 éves vagyok, és nem ez volt az első eset, hogy megtámadtak.

  Az erőszak erőszakot szül, de ha nem teszünk ellenük semmit, azt hiszik, övék a világ és bármit megtehetnek. Ha hagyjuk magunkat az a baj, ha nem hagyjuk magunkat, az a baj. Csak javasolni tudom, hogy fiatal lányok ne mászkáljanak egyedül, de még két lány sem, próbáljanak egy férfiembert szervezni maguk mellé csak a testi épségük védelme érdekében.
  Nem okoskodni szeretnék, csak egy jótancsáot tolmácsolni azoknak, akikkel ez megeshet. Tehát gyakorlatilag bárkinek szól...

  Szomorú...”
 • 60. SP 2008. július 20. 17:25
  „Az eredeti témától, az, hogy miért verekednek a gyerekek, és ki mit tesz érte, hogy ne így legyen már igencsak eltértünk. Nem csoda, hisz a doktori címröl mégyzetméterre vonatkoztatva, vagy SPL rep. tanfolyamra hivatkozva megy a vélemény csere egyre zagyvásabba.
  Vissza a cikkhez a témához. Neveletlenk erőszakosak a gyerköcök.”
 • 59. katav agyok 2008. július 20. 17:05
  „Elolvastam mindet. Én is figyelek. És értelmezem is a szövegeket. Bocsi, hogy felhivtam a figyelmet azokra, akik, hülyeségeket irnak, és nem a témához szólnak hozzzá, mert szerintem nagyon elkalandoztunk. Kit érdekel a sok süketelés?”
 • 58. mamuszkány 2008. július 20. 16:48
  „Köszi taxis!végre valaki figyel!”
 • 57. mamuszkány 2008. július 20. 16:45
  „Kata!mi a legcélravezetőbb egy olyan gyerekkel szemben,akit a szülei nem nevelnek és iskolába sem járatják?/a másik 15 testvérével együtt.../Különösen akkor,ha legalább hárman támadnak a kiszemeltjeikre...Mostanság igencsak elszaporodtak az ilyen bűncselekmények.Ezt egy nyomozótól hallottam,aki felvette a mi hasonló ügyünket is.Nos,ilyen helyzetben mit tanácsos ma Magyarországon tenni?szerintük futni...”
 • 56. taxis 2008. július 20. 16:41
  „Kata! Olvasd el az összes hozzászólást. Pl. a 24-est, meg onnantól a tiédig. Rájössz, hogy hol vesztetted el a fonalat.”
 • 55. pille 2008. július 20. 16:34
  „Jó lenne, ha a cikkhez szólna inkább mindenki. De úgy látom, hogy nem tud! Van egy jó mondás: az okos hallgat! A buta egyfolytában ordítozik.”
 • 54. taxis 2008. július 20. 16:24
  „Mike, No6! Teljesen igazatok van! Végre olyan ember is hozzászól, akikben veszett el egy kis "reális rálátás" a mindennapi élethez. Ja, és nem az iskolában tanítják, nem kell Dr.-nak lenni hozzá!”
 • 53. kertesz 2008. július 20. 16:22
  „Atya és klj_54!
  Tök jó az idézet, amit írtatok (Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel), csak a probléma az, hogy ilyen nincs a Bibliában.”
 • 52. kata 2008. július 20. 16:00
  „Kérlek vedd már észre Magad Mike3, hogy nem erre az oldalra való vagy!!!. A pedagógusok nem sokat tehetnek. A legnagyobb felelősség a szülőké. Nagyon fontos a példamutatás. Persze egy kicsit verekedni is meg kell tanulni sajnos a mai világban. De nem ez a legcélravezetőbb dolog.”
 • 51. kyo 2008. július 20. 15:46
  „Kedvesem!Mike3! Nagyon sajnálatra méltó vagy! Szerintem Te nem tudod értelmezni a szövegeket.Ha ennyi Dr. van a Családodban akkor valami okos dolgot is örökölhettél volna a hülyeségeken kivül .”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílzápor zúdul Ópusztaszerre

Ópusztaszer - A várakozások szerint több mint 900 nyílvesszőt lőnek ki egyszerre az Ópusztaszeri… Tovább olvasom