Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Megvan a 300 millió az integrációra

Megkapja a szegedi egészségügy az integráció gyakorlati végrehajtáshoz szükséges 300 millió forintot – derült ki a hétfői minisztériumi megbeszélésen.
Feltételekkel szavazta meg az SZTE irányító testülete, a szenátus, hogy az egyetem átveszi a városi kórház és rendelőintézet működtetését. Az egyik feltétel volt közel 300 millió forint, amely az egészségügyi integráció gyakorlatias lépéseinek költsége. Pénz kell egyes részlegek költözéséhez, épületrészek átalakításához, kiürítéséhez.

Szabó Gábor rektor arról számolt be lapunknak, hogy Botka László szegedi polgármesterrel, Pál Attilával, az SZTE Klinikai Központ elnökével együtt eredményesen tárgyaltak tegnap az Egészségügyi Minisztériumban: a klinikai központ és a jelenleg még városi kórház és rendelőintézet gazdasági kondíciói biztatóak, ezért a miniszter asszony kezdeményezi a pénzügyminiszternél az integrációhoz szükséges 300 millió forint rendelkezésre bocsátását. – Ezzel elhárult az integráció elől minden akadály, és október elején elkezdhet működni a vidék legnagyobb betegellátó intézménye – mondta a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Szegeden is vásárolhatunk hibrid autót

Nyugat-Európában és a tengerentúlon sokan hibrid autóra cserélték a benzinfalóikat. Magyarországon a… Tovább olvasom