Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Megvan a következő tízéves tervük is

Szeged - Jövőre tölti be tizedik születésnapját a Szeged Felsővárosi Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klub. Nagyon aktív közösség, a tagok hol kirándulnak, hol itthon vetélkednek.
– Június végén a kőbányai Szent László-napokra kirándultunk. Remekül érezte magát a csoport, finomat ebédeltünk a házigazdáinkkal, és természetesen sört ittunk hozzá. Visszatérünk, mert legközelebb belülről is meg szeretnénk nézni a sörgyárat – adott ízelítőt programjaikból a Szeged Felsővárosi Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője, Péterné Szabó Irén. A meghívást azért kapták, mert tavaly ők kísérték el a pesti szépkorúakat a szabadtéri előadás előtt egy városnézésre. A klubtagok háromnapos kiránduláson is jártak Komarnóban, a Tatai-tónál, Pannonhalmán és Győrben. Mivel a látogatásuk idejére esett a múzeumok éjszakája, így még különlegesebb élménnyel gazdagodtak.

A közösség összesen 88 tagot számlál, és náluk az is talál magának élménydús programot, aki hosszabb kirándulásra már nem vállalkozik. Az élet nyáron sem áll meg. Így pénteken egy természetgyógyász előadását hallgatták meg a Senior Centerben, július 19-én, pénteken a Napfényfüdőbe mennek, augusztus 5-én a Senior Center szervezésében közös bográcsozáson vesznek részt. A generációk közötti kapcsolatok ápolása a rendezvény célja, ezért a Virágzó Nefelejcs nagymamáit és nagypapáit megkérték: hozzák el unokáikat a közös főzésre. A klub jó kapcsolatot alakított ki a Radnóti-gimnáziummal, onnan is várnak vendégeket. Terveznek még egy háromnapos kirándulást augusztusban, akkor a cél Észak-Magyarország, azon belül Sárospatak, Debrecen és Nyíregyháza. A nyarat a hagyományos halászléfőző fesztivállal zárják a Partfürdőn.

– Nem egyedül birkózom a sok feladattal. A tagságból kialakult egy 43 fős mag, a szervezést pedig a 9 tagú vezetőség tartja a kezében – tette hozzá a klubvezető. Péterné Szabó Irén egyébként két éve nyugdíjas, márciusban vette át a klubvezetést a 84 esztendős Sikula Szabolcstól. Elődje nem véletlenül érdemelte ki tavaly a Szegedi Idősügyi Tanács által alapított Seniorok Kiválósága emlékérmet. Irénke büszke rá, hogy sokan vállalnak önkéntes munkát, és tagjaik nemcsak a felsővárosiak közül kerülnek ki, hanem, ahogy mondja, más jóravaló szegediekből is. A Föld és a víz napjáról is megemlékeztek egy kvízjátékkal, a legügyesebbeket a Móra-múzeum ősember-kiállítására vitte el a klub. A közösség jövőre ünnepli tizedik születésnapját, és mint Irénkétől megtudtuk, már a következő tízéves tervük is kész.

Olvasóink írták

  • 1. x 2013. július 09. 22:08
    „Tápaiakat felvesznek maguk közé? Ötven éves Nyíl utcai fiúkat, esetleg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

28 százalékkal nőtt tavaly a kerékpárlopások száma a megyében

A biciklisek többsége akár havi 10 ezret is megtakarít, de vigyázni kell, több a baleset és a lopás… Tovább olvasom